суббота, 21 апреля 2012 г.

Топ-банкір Credit Suisse покараний за гру в шаради - это не игры для девочек

Британський банківський регулятор FSA оштрафував голову з торгівлі кредитними продуктами в Європі Credit Suisse на 210 тис. фунтів (250 тис. євро) за продаж конфіденційної інформації про випуск корпоративних облігацій. Це вже другий випадок великих покарань з боку FSA за торгівлю інсайдом з початку року.


Як стверджує регулятор, оштрафований Ніколас Киприос розголосив в 2009 році секретну інформацію про корпоративні облігації. Мова йде про папери на суму 2,5 млрд євро, які клієнт банку, міжнародний оператор кабельного телебачення Liberty Gobal, збирався випустити для фінансування придбання німецької UnityMedia. Р-н Киприос проігнорував попередження про те, що дані є конфіденційними і повідомив їх якомусь фондового менеджера, причому в досить хитромудрої формі. Він прямо не назвав емітент, але дозволив менеджера (його ім'я FSA не називає) вгадати його в грі для дівчат "гаряче - холодно".
В.о. директора з фінансових злочинів FSA Трейсі Макдермотт так говорить про поведінку р-на Киприоса: "Воно було значно нижче стандартів, які ми чекаємо від старших професіоналів ринку. Високий штраф відображає серйозність порушення, здійсненого Киприосом".
Проте в цілому банкір відбувся порівняно дешево. Він домовився про знижку в 30%, інакше йому довелося б заплатити 300 тис. фунтів.
Для Credit Suisse штраф співробітника став великий неприємністю. Як повідомила РБК daily представник банку, інститут повністю підтримує дії FSA і навіть сам має намір накласти ще один штраф на провинився.
Британський регулятор, як і його колеги в інших країнах Європи і США, підсилюють боротьбу з торгівлею інсайдом. Штраф провідного співробітника швейцарського банку став другим великим покаранням, накладеним FSA з початку цього року. В середині січня відомство оштрафувало менеджера хедж-фонду Девіда Эйнхорна і його компанію Greenlight Capital на значно більшу суму - 7,3 млн фунтів - за використання конфіденційної інформації. Р-н Ейнхорн дізнався під час телефонної конференції про те, що британський паб Punch Taverns має намір провести додаткову емісію акцій для поповнення капіталу. В результаті Greenlight швидко позбавився від значної частки, що належить йому пакету пабу до того, як акції сильно впали в ціні. Спритність Эйнхорна допомогла фонду уникнути збитку майже в 6 млн фунтів. Правда, в результаті розплата не змусила себе чекати, навіть незважаючи на те що менеджер завбачливо відмовився підписати зобов'язання не розголошувати інформацію.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

1122