среда, 11 апреля 2012 г.

Найбільш зручні і найдешевші варіанти оплати кредиту

Процедура оформлення кредиту закінчується підписанням договору та врученням позичальнику графіка його погашення.

Знаючи точну суму щомісячного платежу, дату його внесення, позичальник зобов'язаний стежити за цими приписами банку. Щомісяця клієнтові належить вносити певну суму у вказаний день, в іншому випадку банк має право застосувати, як міру покарання, штраф за прострочення платежу. Таким же чином банк надійде, якщо сума буде менше вказаної. Умови договору потрібно дуже ретельно вивчати - деякі банки можуть застосовувати штрафні санкції та за внесення суми, що перевищує встановлену (стосується випадків, коли дострокове погашення кредиту заборонено). Якщо банк, за умовами договору, має право нараховувати пеню, тоді справа ще гірше - сума, не погашена вчасно, буде істотно збільшуватися з кожним днем. Порядок і розміри нарахування штрафів або пені завжди вказується в договорі.

На що слід звертати увагу позичальник 

Способів погашення кредиту існує кілька, позичальник має право вибирати будь-який, який вважає для себе найбільш зручним і дешевим, тим не менш, деякі банки вимагають вносити платежі строго певним способом, зручним для банку, приміром - через касу даного банку. Використовуючи зручний спосіб внесення грошей потрібно враховувати деякі нюанси. Перше, на що потрібно звернути увагу - термін, за який гроші зарахуються на кредитний рахунок. Друге - це розмір плати за використання послуги по перерахуванню коштів, у деяких варіантах вона відсутня, в інших може становити певну, не таку вже маленьку суму.

Способи оплати кредиту: каса банку 

Одним з розповсюджених способів погашення є внесення готівки через касу банку. Причому це може бути як власна каса, так і каса будь-якого зручного для клієнта банку. При виборі банку, через який буде здійснюватися платіж потрібно проаналізувати розмір платіжної комісії системи, що може становити від 0, 75 % від внесеної суми до 3%. При цьому зазначено, що сума комісії повинна становити не менш зазначеної ( від 25 руб. до 60 грн). Деякі банки вказують вартість операції у фіксованій сумі, незалежно від розміру платежу, інші - навпаки, у процентному вираженні, незалежно від суми. Визначальним моментом для клієнта може стати розмір платежу і елементарний розрахунок розміру оплати банківських послуг. Термін переказу грошей, як правило, становить 1-2 робочих дні, рекомендується звернути увагу, що в деяких банках він досягає 3-5 днів, у такому разі платіж краще робити завчасно.

Оплата кредиту через термінал 

Зручним способом оплати кредиту можна вважати термінальні мережі. Цілодобовий доступ, відсутність черг і широке поширення розширюють коло прихильників саме такого способу. При користуванні терміналами термін переказу може становити від 1 до 3 робочих днів, але як правило кошти зараховуються на протязі доби. В платіжній системі QIWI кошти зараховуються на рахунок на другий день після оплати. Розміри відсотків комісії термінальної мережі невисокі - від 1 до 1,5%, але за невеликий платіж комісія стягується в сумі 50 грн.( мінімальна сума).

Інші способи оплати кредиту 

Завдяки великій кількості відділень, які розташовуються як у великих містах, так і в самих віддалених селищах, пошта Росії іноді є самим доступним способом виплати кредиту. Розміри комісії у відсотках досить прийнятні, складають всього 1,65%, мінімальна сума має становити не менше 25руб., але додатково стягується ПДВ. Досить тривалий термін переказу коштів - від 7 до 14 днів зажадає ретельно розраховувати час виконання оплати.
Власники акаунтів на платіжній системі Яндекс.Деньги можуть скористатися її послугами і сплатити кредит в інтернеті. За операцію стягується комісія в розмірі 3% + 15 грн. Платіж зараховується протягом 7 робочих днів. Потрібно врахувати, що існує мінімальний (від 20 крб.) і максимальний розмір платежу ( до 300 000 руб. у місяць).
Оплата кредиту може здійснюватися за допомогою утримання роботодавцем коштів із заробітної плати позичальника, якщо роботодавець не відмовить співробітникові у виконанні цієї операції. Після подання до бухгалтерії заяви з проханням утримувати суму оплати і щомісяця перераховувати її нарасчетный рахунок у банк, що видав кредит, потрібно обговорити з роботодавцем суму комісії і можливі терміни переведення коштів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

1122