четверг, 5 апреля 2012 г.

ФРС готова на будь-які кроки заради зміцнення американської економіки

На думку глави Федеральної резервної системи (ФРС) Б. Бернанке першочергові завдання регулятор бачить в необхідності створення нових робочих місць і відновлення ринку житла. Однак Бернанке відзначив, що в найближчі роки кількість безробітних в США ще може перевищувати середні показники.

Крім цього, керівник ФРС заявив, що резервна служба готова робити будь-які дії для допомоги американській економіці. Б. Бернанке не виключає можливість третього етапу програми кількісного ослаблення, якщо в такому кроці виникне необхідність. За його словами, вона не вважає такі заходи неминучими, при цьому ФРС розглядає всі можливі варіанти.
В останні дні інвестори перебувають в очікуванні інформації про можливості чергового раунду викупу ФРС боргових зобов'язань. Вони розраховують на те, що додаткові фінансові ресурси повинні будуть сприяти зростання основних фондових індексів і американської економіки в цілому. Опоненти Бернанке стверджують, що політика регулятора по насиченню ринку додаткової ліквідністю і скуповування проблемних активів спровокують зростання інфляції. Крім цього, голови ФРС неодноразово дорікали в недооцінці наслідків фінансової кризи 2008-2009 рр.
Нагадаємо, що Б. Бернанке дав старт ралі долара в понеділок, і вже у вівторок його зупинив. Середа пройшла щодо у нейтральному ключі. Учасники ринку починають усвідомлювати, що приводів для чергового включення друкарського верстата поки немає: економіка США розвивається стабільно. У таких умовах американська валюта з аутсайдера зможе незабаром перетворитися в фаворита і піти вгору щодо основних проблемних конкурентів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

1122