четверг, 5 апреля 2012 г.

Прийшла пора диверсифікувати свої вільні кошти

На ММВБ у середу долар значно виріс по відношенню до рубля. Приріст склав 35,5 копійки. Таку потужну" осідання російської валюти трейдери не спостерігали вже досить давно. Мабуть, тому, щоб не виглядати занадто вже "блідо", рубль зміцнився по відношенню до євро на 23,25 коп. Торговий день закінчився зростанням вартості бівалютного кошика на 9 копійок. Її ціна на четвер склала 33 руб. і 63 коп.

Сильне зростання американської валюти на ММВБ більшість аналітиків пов'язують зі зміцненням долара на міжнародному ринку Форекс. Другий день поспіль американська валюта росте по відношенню до свого основного конкурента - євро. Всього за 2 дні долар відвоював у євро цілих 200 пунктів. Падіння рубля сприяло не тільки цей фактор, але і серйозне зниження ціни на нафту на фондових майданчиках, а також осідання основних індексів всього російського ринку в цілому на 3%. До того ж, в США були опубліковані дані, які показали, що запаси нафти в країні за останній тиждень значно зросли.
Деякі експерти впевнені, що падіння російської валюти в найближчі дні продовжиться. Можливо, це буде супроводжуватися невеликими періодами корекції. Ослаблення рубля в найближчій перспективі пов'язане з негативним зовнішнім фоном для російської валюти. Зокрема, останнє засідання ФРС США показало, що з американською економікою на даний момент все в порядку, а значить, долар почувається досить упевнено по відношенню до інших валют світу, особливо по відношенню до євро.
Однак панікувати зарано, оскільки сильного падіння російської валюти ніхто не чекає. Якщо дивитися на ситуацію в цілому - на вартість бівалютної корзини, то нічого страшного не відбувається. Тому трейдерам і інвесторам просто необхідно переглянути свою стратегію в тому випадку, якщо вона ґрунтувалася на утриманні довгих позицій у рублі. Зараз треба розподілити свої кошти за різними грошовими інструментів, це буде сприяти зниженню ризику втратити значні суми на нестійкому положенні російської валюти.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

1122