четверг, 12 апреля 2012 г.

Як поліпшити умови за іпотечним кредитом?

Іпотечний кредит, найчастіше, беруть на 15-20 років і за такий довгий термін кожна зайва частка позичкового відсотка може обернутися для позичальника серйозними фінансовими втратами. Тому не дивно, що багато хто хочуть виторгувати у банку найбільш пільгові умови по позиці.



Вимушений відмова банкірів від всіляких комісій аж ніяк не налаштовує їх на організацію додаткових знижок по кредитах. Але є попит, буде і пропозиція. "Поряд зі стандартними кредитними продуктами на іпотечному ринку активно розвиваються так звані пільгові і спеціальні програми, які не популяризовані банками на увазі обмеженою цільової аудиторії", - відзначає керівник служби іпотечного кредитування компанії "ІНКОМ-Нерухомість" Лев Плецельман.
Під ці спеціальні програми підпадає, наприклад, іпотека з використанням материнського капіталу, який можна внести в якості першого внеску. Подібні програми діють в Ощадбанку, ВТБ24.
Також до спецпрограма відносять військову іпотеку. Даний продукт призначений для військовослужбовців і відрізняється низькою ставкою за кредитом, мінімумом потрібних документів і більш високим терміном дії кредитного договору.
Як бачимо, програми досить вузькоспеціалізовані і скористатися ними можуть лише окремі групи громадян. А чи існують умови, виконавши які, кожен позичальник має право розраховувати на отримання більш дешевого іпотечного кредиту?
Майже у всіх банках позитивно відзначать факт наявності у позичальника вкладу в цьому банку. Навіть якщо ставка не зміниться, то все одно цей момент зіграє свою роль в ухваленні рішення про видачу позики. Саме тому, радять фахівці, якщо ви вже вирішили, в якому банку хочете брати кредит, то краще заздалегідь відкрити там депозит і дисципліновано його поповнювати. В окремих кредитних установах при наявності внеску зроблять знижку на іпотечний кредит у розмірі 0,2-0,4 процентних пункту в рік.
Крім вкладу в банку, є ще ряд моментів, які зроблять сприятливий вплив на ставку. Наприклад, Уралсиб пропонує пільгові умови кредитування або чинним позичальників банку, які не допускали прострочень, як мінімум протягом 6 місяців, або колишнім позичальникам з ідеальною кредитною історією і розплатилися за позикою не більше 3-х років тому.
Окремої розмови заслуговують зарплатні клієнти. Якщо ваша організація перераховує зарплату на рахунок, наприклад, Альфа-банку, то іпотечний кредит тут обійдеться на 0,5 процентних пункту дешевше. У банку Уралсиб власники зарплатних карт можуть розраховувати на пільги за умови, що отримують зарплату на цей рахунок не менше 6 місяців.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

1122