понедельник, 24 декабря 2012 г.

Методи кредитування

За час тривалої банківської практики і роботи в умовах ринкових відносин в країні виділяють такі методи кредитування: кредитування за обороту і по залишку, кредитування у вигляді їх перехідною форми - оборотно-сальдовий метод, кредитування за обороту з об'єктом (укрупненихколи має місце розрахунок сукупної потреби в оборотних коштах), індивідуальне кредитування конкретного позичальника, кредитування з відкриттям кредитної лінії.

Стан позичкового рахунку залежить від видачі та погашення кредиту. У зв'язку з методом кредитування використовуються різні види позикових рахунків. Простий позичковий рахунок відкривається при видачі разового позики під конкретний об'єкт, де погашення здійснюється за строковим зобов'язанню.
Спеціальний позичковий рахунок відкривається для постійного користування кредитом під платіжний оборот підприємства, при якому видача і погашення позики відбувається постійно. Контокоррент доступний для стабільного і кредитоспроможного позичальника, при якому наявність оборотних коштів підприємства відображено в кредитовий сальдо, а кошти банківського кредиту - в дебетовому сальдо.
Особливість кредитування за оборотом полягає в тому, що кредитні кошти покривають витрати до моменту появи у позичальника вільних ресурсів, а розмір позики може зростати до необхідного рівня об'єктивної потреби і погашатися по мірі її зниження. Кредитування здійснюється разом з оплатою по спеціальному рахунку (покриття витрат), а погашення - у вигляді надходження коштів на рахунок.
Кредитування за залишком припускає видачу позики під забезпечення по конкретному об'єкту з компенсацією витрат підприємства за рахунок власних коштів. Кредит оформлюється на залишок товарно-матеріальних цінностей (сировина, паливо та інше).
Оборотно-сальдовий метод кредитування означає видачу кредиту в міру зростаючої потреби, а потім його погашення в строк, який залежить від обсягу вивільнених ресурсів. Погашення відбувається на основі зобов'язань, що залишилися перед банком.
Кредитування за обороту з кредитуванням за укрупненному об'єкту приймає форму позики за сукупністю і виробничих запасів витрат, обмеженого запланованим розміром. Цей метод був визнаний найбільш прогресивним і до теперішнього часу успішно функціонує в банківському середовищі.
До індивідуального методом кредитування відносяться термінові позики, видані на певний термін для задоволення потреби цільової з урахуванням кредитоспроможності позичальника.
Метод відкриття кредитної лінії - це надання позики клієнту у встановлених для нього межах, яка використовується ним у міру необхідності і оплачується за пред'явленням рахунків за певний термін. З урахуванням періоду і ліміту кредитної лінії позичальник може користуватися позичкою, але банк має право закрити кредитну лінію при порушенні договору.
Методи індивідуального кредитування і відкритої кредитної лінії в нашій країні супроводжуються індивідуальним підходом до клієнта, вимагають ретельного аналізу ринку і потреб позичальника.

2 комментария:

  1. Вам потрібен кредит для особистого бізнесу? якщо так, будь ласка, зв'яжіться з цією електронною поштою: finance_institute2015@outlook.com~~HEAD=dobj або ви можете зв'язатися з цією електронною поштою: kredi.teklif@gmail.com

    ми даємо кредит на 3% процентної ставки, якщо ви зацікавлені люб'язно зв'язатися з нами зараз.

    ОтветитьУдалить
  2. СВИДЕТЕЛЬСТВО О ПОЛУЧЕНИИ КРЕДИТА НА 300000 долларов США ОТ ФИНАНСОВОЙ КОМПАНИИ НА ПОСЛЕДНЕЙ НЕДЕЛЕ Электронное письмо для немедленного ответа: drbenjaminfinance@gmail.com

    Нужна ли вам ссуда для открытия бизнеса или выплаты долгов? {Доктор Бенджамин Скарлет Оуэн} также может помочь вам с законным предложением о ссуде. Он также помог некоторым моим коллегам с ссудой. Получите свою пустую банкоматную карту или КРЕДИТНУЮ КАРТУ, которая работает во всех банкоматах по всему миру, с помощью BENJAMIN LOAN FINANCE. С помощью BENJAMIN LOAN FINANCE карты банкоматов можно использовать для снятия в банкоматах или свайпом, в магазинах и точках продаж. они раздают эти карты всем заинтересованным клиентам по всему миру. Если вам нужна ссуда без затрат / стресса, он станет подходящим кредитором, чтобы избавиться от ваших финансовых проблем и кризиса сегодня. BENJAMIN LOAN FINANCE хранит всю информацию о том, как быстро и безболезненно получить деньги через WhatsApp +19292227023 Электронная почта drbenjaminfinance@gmail.com

    ОтветитьУдалить

1122