понедельник, 24 декабря 2012 г.

Поручитель за кредитом

Напевно, у кожного з нас виникали ситуації, коли один або родич  просив вас виступити в ролі поручителя за його кредитним договором. Багато хто не розуміють всієї відповідальність поручителя та погоджуються, не обміркувавши при цьому всі наслідки. А наслідки можуть виникнути серйозні, можна навіть втратити певне майно.

Порука є одним із способів забезпечення кредитних зобов'язань позичальника перед банком. Крім поруки ще одним популярним забезпеченням є заставу ліквідного майна. У кожного банку свої умови і вимоги до поручителя за кредитом. У більшості випадків порука потрібно при видачі кредитів на великі суми.
Найпопулярнішими є поручителями родичі позичальника, адже вони довіряють один одному. Поширені також випадки, коли поручителем по кредиту виступає безпосередній керівник позичальника.
Поручитель за кредитом також як і позичальник повинен відповідати всім умовам і вимогам банку. При цьому він проходить аналогічну перевірку, на підставі якою банк схвалює або відхиляє поручителя. Поручитель також зобов'язаний надавати необхідний пакет документів і повідомляти про себе всі необхідні дані.
Поки погашення кредиту здійснюється планомірно, банк не турбує поручителя. Але якщо виникає прострочена заборгованість за кредитом, то банк буде намагатися примусово стягнути заборгованість. Якщо позичальник виявиться неплатоспроможним, то стягнення заборгованості буде здійснюватися з поручителя. При виникненні прострочення за кредитом банк направляє повідомлення поручителя. Якщо поручитель відмовляється від погашення кредиту, то кредитне справа передається до суду.
Необхідно знати, що відповідальність поручителя така ж, як і позичальника. При цьому поручитель відповідає за погашення загальної заборгованості, яка включає в себе погашення не тільки основного боргу, поручитель має також погашати нараховані відсотки, штрафи і пені за кредитом, судові витрати при передачі кредитної справи в суд.
Якщо поручителем по кредиту є офіційний чоловік позичальника, то банк може не вимагати підтвердження його платоспроможності. Якщо банк перевіряє доходи поручителів, то сукупних дохід всіх поручителів повинен бути не менше доходу самого позичальника. Від розміру доходів поручителів може залежати сума кредиту, що надається.
Якщо банк схвалив конкретного поручителя, то з ним укладається договір поручительства, в якому зазначаються всі умови, вимоги та відповідальність. Не варто вважати, що це лише формальність. Поручитель за кредитом приймає такі ж кредитні зобов'язання перед банком, як і сам позичальник.

2 комментария:

  1. Вам потрібен кредит для особистого бізнесу? якщо так, будь ласка, зв'яжіться з цією електронною поштою: finance_institute2015@outlook.com~~HEAD=dobj або ви можете зв'язатися з цією електронною поштою: kredi.teklif@gmail.com

    ми даємо кредит на 3% процентної ставки, якщо ви зацікавлені люб'язно зв'язатися з нами зараз.

    ОтветитьУдалить
  2. СВИДЕТЕЛЬСТВО О ПОЛУЧЕНИИ КРЕДИТА НА 300000 долларов США ОТ ФИНАНСОВОЙ КОМПАНИИ НА ПОСЛЕДНЕЙ НЕДЕЛЕ Электронное письмо для немедленного ответа: drbenjaminfinance@gmail.com

    Нужна ли вам ссуда для открытия бизнеса или выплаты долгов? {Доктор Бенджамин Скарлет Оуэн} также может помочь вам с законным предложением о ссуде. Он также помог некоторым моим коллегам с ссудой. Получите свою пустую банкоматную карту или КРЕДИТНУЮ КАРТУ, которая работает во всех банкоматах по всему миру, с помощью BENJAMIN LOAN FINANCE. С помощью BENJAMIN LOAN FINANCE карты банкоматов можно использовать для снятия в банкоматах или свайпом, в магазинах и точках продаж. они раздают эти карты всем заинтересованным клиентам по всему миру. Если вам нужна ссуда без затрат / стресса, он станет подходящим кредитором, чтобы избавиться от ваших финансовых проблем и кризиса сегодня. BENJAMIN LOAN FINANCE хранит всю информацию о том, как быстро и безболезненно получить деньги через WhatsApp +19292227023 Электронная почта drbenjaminfinance@gmail.com

    ОтветитьУдалить

1122