понедельник, 17 декабря 2012 г.

Принципи банківського кредитування

Банківське кредитування здійснюється на основі дотримання принципів кредитування, обумовлених цілями і завданнями банку, що відображають сутність кредиту і об'єктивного вимоги економічних законів. До принципів банківського кредитування відносяться: терміновість повернення, цільова спрямованість, платність, забезпеченість і диференційованість.

Поворотність кредиту - це його невід'ємна особливість, без якої існування кредиту неможливо.
Терміновість є необхідною формою досягнення зворотності кредиту, тобто, терміновість говорить не тільки про обов'язкове повернення, але ще і підсилює його фактором часу, що має величезне значення для кредитування в умовах ринку. Від дотримання фактора часу залежить нормальне суспільне забезпечення коштами, а отже, його обсяги і зростання. Для комерційних банків дотримання фактора часу буде означати їх ліквідність, а для позичальників - можливість залучення нового кредиту.
Цільовий характер кредиту означає, що позика надається на строго визначені цілі, а в разі невідповідності її використання банк має право призначати штрафні санкції.
Принцип платності кредиту означає, що за тимчасове користування грошовими коштами позичальник повинен заплатити банку. Процентна ставка відображає ціну кредиту. За допомогою платності банк отримує свій прибуток, що забезпечує покриття його витрат і збільшує кредитні ресурси. Плата за кредит встановлюється з урахуванням базової ставки відсотків за позиками ЦП для комерційних банків, середньої ставки міжбанківського кредиту для залучення ресурсів, терміну кредиту, стабільності грошового обігу в країні, попиту на кредит, величини позики.
До 1990 року під забезпеченістю кредиту передбачалася тільки її матеріальна складова, тобто, заставу майна. З прийняттям нового закону про банківську діяльність починають функціонувати різні форми забезпечення кредиту: заставне зобов'язання, договір гарантії, поручительства.
Диференційованість кредитування визначається на основі платоспроможності підприємства з урахуванням його фінансових показників і означає, що кредити будуть надаватися тим підприємствам, які зможуть його своєчасно погасити. Фінансові показники підприємства визначаються в процесі аналізу його балансу на ліквідність, забезпечення власними джерелами, рентабельності зараз і в майбутньому.
Всі принципи банківського кредитування застосовуються на практиці дозволяють зберегти загальні державні інтереси, а також інтереси учасників кредитної угоди: кредитора і позичальника.

2 комментария:

  1. Вам потрібен кредит для особистого бізнесу? якщо так, будь ласка, зв'яжіться з цією електронною поштою: finance_institute2015@outlook.com~~HEAD=dobj або ви можете зв'язатися з цією електронною поштою: kredi.teklif@gmail.com

    ми даємо кредит на 3% процентної ставки, якщо ви зацікавлені люб'язно зв'язатися з нами зараз.

    ОтветитьУдалить
  2. СВИДЕТЕЛЬСТВО О ПОЛУЧЕНИИ КРЕДИТА НА 300000 долларов США ОТ ФИНАНСОВОЙ КОМПАНИИ НА ПОСЛЕДНЕЙ НЕДЕЛЕ Электронное письмо для немедленного ответа: drbenjaminfinance@gmail.com

    Нужна ли вам ссуда для открытия бизнеса или выплаты долгов? {Доктор Бенджамин Скарлет Оуэн} также может помочь вам с законным предложением о ссуде. Он также помог некоторым моим коллегам с ссудой. Получите свою пустую банкоматную карту или КРЕДИТНУЮ КАРТУ, которая работает во всех банкоматах по всему миру, с помощью BENJAMIN LOAN FINANCE. С помощью BENJAMIN LOAN FINANCE карты банкоматов можно использовать для снятия в банкоматах или свайпом, в магазинах и точках продаж. они раздают эти карты всем заинтересованным клиентам по всему миру. Если вам нужна ссуда без затрат / стресса, он станет подходящим кредитором, чтобы избавиться от ваших финансовых проблем и кризиса сегодня. BENJAMIN LOAN FINANCE хранит всю информацию о том, как быстро и безболезненно получить деньги через WhatsApp +19292227023 Электронная почта drbenjaminfinance@gmail.com

    ОтветитьУдалить

1122