воскресенье, 16 декабря 2012 г.

Принципи кредитування

Принципи кредитування - це основні вихідні положення теорії та практики кредитного процесу, які обумовлені цілями і завданнями, що стоять перед банками і об'єктивними закономірностей функціонування і розвитку кредитних відносин. Процес кредитування вимагає від всіх господарських суб'єктів і банків у тому числі, чіткого дотримання принципів кредитування.

Необхідно розрізняти правила і принципи кредитування. З принципів виходять правила, які відображають лише окремі моменти і положення того або іншого принципу, механізму використання принципів у практичній конкретної діяльності банку.
Особливі і загальноекономічні принципи кредитування і правила кредитування тісно взаємопов'язані і певним чином переходять один в одного. В системі принципів кредитування банків на першому місці стоїть принцип загальноекономічного відповідності ринкових відносин змісту банківського кредиту, умов ринкової економіки. Механізм кредитування повинен відображати умови суперництва, конкуренції комерційних банків за клієнта, комерціалізації кредитних угод, прагнення забезпечувати максимально можливий прибуток від позики, автономність і самостійність у прийнятті управлінських рішень та інше.
Принцип ефективності та раціональності банківського кредитування характеризує економічну ефективність використання позики як з позицій господарських суб'єктів - позичальників, так і з позиції інтересів банку. Кредитний механізм ґрунтується на здоровому практицизм і спрямованості на збільшення доходів. Принципи раціональності кредитування здійснюються на основі оцінки позичальника в його кредитоспроможності, яка забезпечить впевненість банку в готовності і здатності боржника повернути кредит в обумовлений термін договорі.
Принцип комплексності кредитування передбачає побудова кредитних механізмів на основі обліку всіх факторів, які впливають на реалізацію кредитних операцій. Перш за все до уваги слід брати економічні умови і фактори.
Принцип розвитку кредитування відображає постійну динаміку і рух механізму кредитування. Зміна економічних відносин також призводить до зміни кредитних відносин і підходів до їх практичної організації. Цей принцип вимагає використання комерційними банками гнучких видів кредитування, оперативного зміни порядку практичної роботи з позиками, методів контролю за поверненням і використанням кредитів, засобів регулювання заборгованості і так далі.
Центральне місце в системі принципів кредитування банків займають особливі принципи банківського кредиту. Вони відображають сутність і банківського кредиту, його економічну складову.

3 комментария:

  1. Вам потрібен кредит для особистого бізнесу? якщо так, будь ласка, зв'яжіться з цією електронною поштою: finance_institute2015@outlook.com~~HEAD=dobj або ви можете зв'язатися з цією електронною поштою: kredi.teklif@gmail.com

    ми даємо кредит на 3% процентної ставки, якщо ви зацікавлені люб'язно зв'язатися з нами зараз.

    ОтветитьУдалить
  2. Я настільки вдячна Elegantloanfirm за те, що допомогла мені отримати кредит у розмірі 600 000,00 доларів США за допомогою кредитного працівника Расса Гаррі, що я вам вічно вдячний. моє життя перевернулося, мої фінанси влаштувалися, я зараз є власною справою, яку я використовую для піклування про потреби моїх сімей. Я настільки вдячний вам, містер Русс, і Бог вас благословить. Ви можете зв’язатися з ними за фінансовою допомогою електронною поштою: Elegantloanfirm@hotmail.com для отримання фінансової допомоги.

    ОтветитьУдалить
  3. СВИДЕТЕЛЬСТВО О ПОЛУЧЕНИИ КРЕДИТА НА 300000 долларов США ОТ ФИНАНСОВОЙ КОМПАНИИ НА ПОСЛЕДНЕЙ НЕДЕЛЕ Электронное письмо для немедленного ответа: drbenjaminfinance@gmail.com

    Нужна ли вам ссуда для открытия бизнеса или выплаты долгов? {Доктор Бенджамин Скарлет Оуэн} также может помочь вам с законным предложением о ссуде. Он также помог некоторым моим коллегам с ссудой. Получите свою пустую банкоматную карту или КРЕДИТНУЮ КАРТУ, которая работает во всех банкоматах по всему миру, с помощью BENJAMIN LOAN FINANCE. С помощью BENJAMIN LOAN FINANCE карты банкоматов можно использовать для снятия в банкоматах или свайпом, в магазинах и точках продаж. они раздают эти карты всем заинтересованным клиентам по всему миру. Если вам нужна ссуда без затрат / стресса, он станет подходящим кредитором, чтобы избавиться от ваших финансовых проблем и кризиса сегодня. BENJAMIN LOAN FINANCE хранит всю информацию о том, как быстро и безболезненно получить деньги через WhatsApp +19292227023 Электронная почта drbenjaminfinance@gmail.com

    ОтветитьУдалить

1122