четверг, 20 декабря 2012 г.

Кредитування підприємств та індивідуальних підприємців

В сучасній ринковій економіці банки є джерелом фінансово-кредитних ресурсів для реального сектора виробництва, а банківський кредит - одним з інструментів поліпшення фінансових показників підприємства.

Кредитування малих і середніх підприємств залишається постійно актуальним питанням. Найбільш ризикованими об'єктами для вкладення коштів є підприємства, які працюють на ринку менше півроку. У 2009 році потреба в кредитах становила близько 800 млрд. рублів, а було видано тільки 250 млрд. З іншого боку, тільки 12% підприємців користуються кредитами.
Для надання кредиту діяльність підприємства повинна бути максимально "прозорої", легітимною. Основними умовами банків є високі процентні ставки, необхідність і застави,поруки відсутність прострочених кредитів, ретельний аудит бізнесу (платоспроможність, прибутковість та інші фінансові результати діяльності).
Високі вимоги не роблять кредит популярним засобом розвитку малого і середнього бізнесу. Але все-таки малі підприємства можуть розраховувати на отримання позики, а кредитування молодого бізнесу і стартапів сьогодні практично нереально. Таким чином, підприємства малого і середнього бізнесу мають шанс отримати кредит, якщо вони ведуть свою діяльність понад півроку, приносять стабільний прибуток і мають певні перспективи розвитку.
Як варіант кредитування, можна розглянути лізинг. Він користується попитом у тих підприємств, які не можуть отримати звичайний кредит. Лізинг дорожче кредиту, але вимоги до підприємств-позичальникам не такі жорсткі (вони мають право приховувати розмір прибутку) і термін оформлення достатньо невеликий.
В даний час обсяги кредитування великого бізнесу ростуть швидше, ніж малого та середнього та перспективи розвитку програм кредитування виглядають досить оптимістичними. Саме у великих підприємств склалися довгострокові відносини з банками та ризики кредитування досить низькі. Зараз кредитування закордонними банками практично неможливо, тому національна система корпоративного кредитування замінить послуги міжнародних банків й темпи зростання кредитування великих підприємств продовжать рости.
Таким чином, великому бізнесу, для якого існує державна підтримка і особливі умови кредитування легше поповнити свої оборотні або основні засоби за допомогою банківського кредиту. Складніше всього доводиться середньому бізнесу, який не так мобільний і гнучкий як сектор малого бізнесу і не настільки стійкий як великі підприємства.

2 комментария:

  1. Вам потрібен кредит для особистого бізнесу? якщо так, будь ласка, зв'яжіться з цією електронною поштою: finance_institute2015@outlook.com~~HEAD=dobj або ви можете зв'язатися з цією електронною поштою: kredi.teklif@gmail.com

    ми даємо кредит на 3% процентної ставки, якщо ви зацікавлені люб'язно зв'язатися з нами зараз.

    ОтветитьУдалить
  2. СВИДЕТЕЛЬСТВО О ПОЛУЧЕНИИ КРЕДИТА НА 300000 долларов США ОТ ФИНАНСОВОЙ КОМПАНИИ НА ПОСЛЕДНЕЙ НЕДЕЛЕ Электронное письмо для немедленного ответа: drbenjaminfinance@gmail.com

    Нужна ли вам ссуда для открытия бизнеса или выплаты долгов? {Доктор Бенджамин Скарлет Оуэн} также может помочь вам с законным предложением о ссуде. Он также помог некоторым моим коллегам с ссудой. Получите свою пустую банкоматную карту или КРЕДИТНУЮ КАРТУ, которая работает во всех банкоматах по всему миру, с помощью BENJAMIN LOAN FINANCE. С помощью BENJAMIN LOAN FINANCE карты банкоматов можно использовать для снятия в банкоматах или свайпом, в магазинах и точках продаж. они раздают эти карты всем заинтересованным клиентам по всему миру. Если вам нужна ссуда без затрат / стресса, он станет подходящим кредитором, чтобы избавиться от ваших финансовых проблем и кризиса сегодня. BENJAMIN LOAN FINANCE хранит всю информацию о том, как быстро и безболезненно получить деньги через WhatsApp +19292227023 Электронная почта drbenjaminfinance@gmail.com

    ОтветитьУдалить

1122