пятница, 7 декабря 2012 г.

Претензія до продавця

Цивільне законодавство передбачає обов'язок сторін за договором вжити заходів щодо врегулювання спору в досудовому порядку, те ж саме відноситься і до відносин щодо захисту прав споживачів.

Спрямована претензія до продавця вказує на намір фізичної особи змінити умови договору або припинити його дії в інші строки та на інших підставах, інакше споживач має право звернутися до суду з позовними вимогами, що супроводжуються умовами претензійного порядку врегулювання спору. Недотримання претензійного порядку може служити підставою для відмови у прийнятті позову судом. Цивільний Кодекс РФ передбачає імперативну норму дотримання порядку отримання письмової відмови в задоволенні претензійних вимог споживача.
За час існування відділу захисту прав споживачів в ТОВ "ЮК ТРІУМФ", юристи нашої компанії склали велику кількість документів, у тому числі претензії до продавця про повернення коштів, претензії на неякісний товар, куплений в кредит, всілякі претензії до виконавця послуг і виробника готової продукції.
В цілях здійснення кваліфікованої допомоги споживачам, крім документаційного забезпечення стадії позасудового врегулювання спору, фахівцями ТОВ "ЮК ТРІУМФ" проводиться:
  • Безкоштовна юридична підтримка населення за телефоном гарячої лінії захисту прав споживачів.
  • Правові консультації з юристом в офісі компанії з питань реалізації прав споживача, юридичний аналіз і складання правового висновку по кожному окремому випадку порушення прав споживачів.
  • Підбір нормативної бази та вивчення судової практики у справах про захист прав споживачів і підготовка процесуальної та іншої документації, подача необхідного пакету документів щодо підсудності розгляду цивільної справи судом.
  • Збір доказів по справі; формулювання питань незалежного експерта; оплата державного мита.
  • Консультаційно правова підтримка клієнтів на всіх стадіях врегулювання спору.
  • Повний юридичний супровід справи в суді від імені споживача.
  • Представлення інтересів споживача в уповноважених органах виконавчої влади, що здійснюють контроль і нагляд за діяльністю комерційних структур.
  • Оскарження рішень судів всіх інстанцій.
Припустимо, споживачеві потрібна претензія до продавця стільникових телефонів, тоді йому слід почати з аналізу ситуації і причин виникнення спору. Якщо Вам не знайомий Закону РФ "ПРО захист прав споживачів", досить складно буде відразу визначити наявність прав на пред'явлення досудових вимог до продавця. Ви зіштовхнетеся з проблемою пошуку необхідної норми закону, а також варіантів вирішення суперечки. Наука юриспруденції не так проста, як здається на перший погляд, тому юристи ТОВ "ЮК ТРІУМФ" застосовують правила тлумачення і застосування чинних норм, що регламентують захист прав споживачів.
На першій консультації практикуючий юрист повідомить Вам достовірну інформацію про можливий виграш спору і відновлення справедливості, при цьому їм будуть запропоновані декілька варіантів реалізації прав споживача. Чинний закон передбачає різні способи примусу продавця виконати свої обов'язки за договором купівлі-продажу товару.
Лист або претензія до продавця будуть складені після того, як наш юрист ознайомиться з ситуацією, вивчить наявні у справі документи і визначить коло прав споживача. Претензія до продавця у багатьох випадках стає підставою для задоволення Ваших законних вимог, або виступає початком судового розгляду у справі про захист прав споживача.
Як правило, юрист ТОВ "ЮК ТРІУМФ" вказує у претензії термін для розгляду позасудових вимог, якщо умова про термін відсутній, тоді застосовується норма Закону РФ, у частині встановлення десятиденного строку розгляду і ухвалення рішення по вимогам претензії споживача. Порушення продавцем встановлених термінів тягне за собою виникнення права споживача вимагати неустойку за прострочення виконання обов'язків за договором купівлі-продажу.
Якщо Ви не знаєте порядок і спосіб вирішення спору, про терміни і порядок задоволення Ваших вимог або про правила написання претензійного листа продавцю, тоді Вам слід скористатися порадами наших юристів по телефону або записатися на консультацію в офісі.

2 комментария:

  1. Вам потрібен кредит для особистого бізнесу? якщо так, будь ласка, зв'яжіться з цією електронною поштою: finance_institute2015@outlook.com~~HEAD=dobj або ви можете зв'язатися з цією електронною поштою: kredi.teklif@gmail.com

    ми даємо кредит на 3% процентної ставки, якщо ви зацікавлені люб'язно зв'язатися з нами зараз.

    ОтветитьУдалить
  2. СВИДЕТЕЛЬСТВО О ПОЛУЧЕНИИ КРЕДИТА НА 300000 долларов США ОТ ФИНАНСОВОЙ КОМПАНИИ НА ПОСЛЕДНЕЙ НЕДЕЛЕ Электронное письмо для немедленного ответа: drbenjaminfinance@gmail.com

    Нужна ли вам ссуда для открытия бизнеса или выплаты долгов? {Доктор Бенджамин Скарлет Оуэн} также может помочь вам с законным предложением о ссуде. Он также помог некоторым моим коллегам с ссудой. Получите свою пустую банкоматную карту или КРЕДИТНУЮ КАРТУ, которая работает во всех банкоматах по всему миру, с помощью BENJAMIN LOAN FINANCE. С помощью BENJAMIN LOAN FINANCE карты банкоматов можно использовать для снятия в банкоматах или свайпом, в магазинах и точках продаж. они раздают эти карты всем заинтересованным клиентам по всему миру. Если вам нужна ссуда без затрат / стресса, он станет подходящим кредитором, чтобы избавиться от ваших финансовых проблем и кризиса сегодня. BENJAMIN LOAN FINANCE хранит всю информацию о том, как быстро и безболезненно получить деньги через WhatsApp +19292227023 Электронная почта drbenjaminfinance@gmail.com

    ОтветитьУдалить

1122