суббота, 22 декабря 2012 г.

Позиковий відсоток

Позиковий відсоток - це ціна вартості, ссуженной на тимчасове користування. Рівень позичкового відсотка визначається макро-показниками: величиною попиту і пропозиції, прибутковістю в сферах ринку, політикою ЦБ РФ, залежить від видів операцій із залучення та розміщення коштів.

Норма позичкового відсотка від управління прямим адміністративним методом переходить до регулювання оплати кредитною послуги економічним методом: за допомогою нової плати за кредит для рефінансування банківських організацій, за допомогою зміненого рівня доходу від цінних паперів на державному рівні. Нарахування відсотків регулюється договором, зазвичай нарахування здійснюється щомісяця або щокварталу. Оплата за короткострокові позики входять у собівартість продукції, а витрати на довгострокові кредити переходять на прибуток підприємства після оподаткування.
При зміні співвідношення попиту і пропозиції грошей коливається величина позикового відсотка, від якого залежить попит на інвестиції і рівень доходу, в кінцевому рахунку. Зростання або зниження прибутковості вкладень, навпаки, впливає на розмір грошового попиту і, отже, від нього залежить рівень позикового відсотка. Згідно з класичною теорією позичкового відсотка, єдині що впливають на норму позичкового відсотка змінні - це інвестиції та заощадження.
З простої моделі ринку облігацій, що включає норму попиту і пропозиції облігацій випливає, що попит і пропозиція облігацій прирівнюються до інвестицій та заощаджень, а норма відсотка виходить з рівноваги заощаджень і інвестицій, які плануються. Але з даної теорії залишаються неврахованими інші ринки попиту і пропозиції облігацій.
За неокласичної теорії позичкового фонду, попит і пропозиція капіталу доповнюється попитом на касову готівку, при цьому попит на облігації повинен прирівнюватися до величиною планованих заощаджень і певного приросту грошової маси.
Рівень позичкового відсотка в ринкових відносинах крім впливу сукупного попиту та пропозиції грошей, утворюється на основі взаємодії факторів виробничого середовища (циклічність виробництва, рівень капіталу грошових коштів у державі, розвиток ринку цінних паперів, міграція капіталу міжнародного значення, стан вітчизняної валюти).
Процентні ставки формуються під впливом державного управління, здійснюваного для підтримки окремих економічних галузей, для забезпечення умов функціонування кредитної системи єдиного типу, з метою антиінфляційного впливу. З іншого боку ставки формуються під тиском ринкових сил. Для багатьох країн політика державного регулювання згодом втратила своє значення, все більший вплив мають ринкові сили.
На думку західних економістів, ринкова норма відсотка знаходиться під безпосереднім впливом інфляційних процесів. В умовах ринкової економіки Росії в сфері кредитування позиковий відсоток прагне зайняти середнє значення норми прибутку в господарстві. Вільний перелив капіталу обумовить його застосування у сфері освіти максимального прибутку. При рівні доходу у виробничій сфері, що перевищує величину позичкового відсотка, кошти перетворюються з грошових ресурсів у сферу виробництва, і навпаки.
Як приклад можна привести вплив прибутковості на ринку державних цінних паперів на рух банківських ресурсів, що використовуються в короткостроковому кредитуванні, в область операцій з безкупонними облігаціями на період з 1993 по 1996 роки. Зі зниженням прибутковості зазначеного ринкового сегмента банківські ресурси спрямовуються в інші сфери.
Відхилення величини позичкового відсотка від норми також регулюється і приватними факторами, під якими маються на увазі умови діяльності кредитора, його становище на ринку, різновид практикуються операцій і ймовірність ризику.

2 комментария:

  1. Вам потрібен кредит для особистого бізнесу? якщо так, будь ласка, зв'яжіться з цією електронною поштою: finance_institute2015@outlook.com~~HEAD=dobj або ви можете зв'язатися з цією електронною поштою: kredi.teklif@gmail.com

    ми даємо кредит на 3% процентної ставки, якщо ви зацікавлені люб'язно зв'язатися з нами зараз.

    ОтветитьУдалить
  2. СВИДЕТЕЛЬСТВО О ПОЛУЧЕНИИ КРЕДИТА НА 300000 долларов США ОТ ФИНАНСОВОЙ КОМПАНИИ НА ПОСЛЕДНЕЙ НЕДЕЛЕ Электронное письмо для немедленного ответа: drbenjaminfinance@gmail.com

    Нужна ли вам ссуда для открытия бизнеса или выплаты долгов? {Доктор Бенджамин Скарлет Оуэн} также может помочь вам с законным предложением о ссуде. Он также помог некоторым моим коллегам с ссудой. Получите свою пустую банкоматную карту или КРЕДИТНУЮ КАРТУ, которая работает во всех банкоматах по всему миру, с помощью BENJAMIN LOAN FINANCE. С помощью BENJAMIN LOAN FINANCE карты банкоматов можно использовать для снятия в банкоматах или свайпом, в магазинах и точках продаж. они раздают эти карты всем заинтересованным клиентам по всему миру. Если вам нужна ссуда без затрат / стресса, он станет подходящим кредитором, чтобы избавиться от ваших финансовых проблем и кризиса сегодня. BENJAMIN LOAN FINANCE хранит всю информацию о том, как быстро и безболезненно получить деньги через WhatsApp +19292227023 Электронная почта drbenjaminfinance@gmail.com

    ОтветитьУдалить

1122