вторник, 25 декабря 2012 г.

Відповідальність поручителя за кредитом

Що робити, якщо ваш знайомий або друг вирішив взяти кредит і пропонує вам стати поручителем по кредиту. Радимо вам не погоджуватися відразу на це справа, спочатку все добре обміркуйте, дізнайтеся про всіх ваших обов'язки, вивчіть всі документи. Адже в майбутньому це може вплинути на ваше життя, а точніше на її матеріальну сторону.

На поручителя за кредитом лягає вся відповідальність поручителя за кредитом за своєчасну оплату позики. Уважно прочитайте договір і подивіться, чи насправді в даному випадку потрібен поручитель. Якщо позичальник надає поручителя, то банк з великою охотою здійснить позику навіть високої суми. Чим вище сума кредиту, тим більше поручителів вимагає банк, так як необхідно мінімізувати ризик некредитоспроможною позичальника.
Оскільки банки не особливо ретельно промовляють обов'язки поручителя, ми допоможемо вам розібратися в цьому.
Все не так складно. Насправді обов'язки поручителя такі ж, що і у позичальника. Якщо клієнт перестає виплачувати борг, то виплату вимагають з поручителя, причому вимагають не тільки суму кредиту, але і нараховуються відсотки. Якщо позичальник не сплачує відсотки вчасно, то обов'язки по всіх виплат також лягають на плечі поручителя.
Для початку дізнайтеся у кредитора про умовах укладеного договору, уточніть повну суму всіх платежів. Розраховуйте всі відсотки суми по веденню і оформлення кредиту. Поцікавтеся про термін позики. Відразу ж прикиньте, чи зможете ви виділяти певну суму зі свого бюджету, якщо позичальник не в змозі сплатити борг у встановлений термін. Обов'язково перевірте документи вашого друга, знайомого, зокрема прописку.
Уточніть про доходи позичальника, чи вистачить йому його коштів для того, щоб щомісяця виплачувати борг. Пам'ятайте, що якщо почнуться невеликі затримки, то виплату боргу будуть вимагати з поручителя. При тому, якщо відбувається щомісячна затримка у виплаті кредиту, то йде нарахування пені. Виплачувати її також можуть закликати поручителя.
У випадку, якщо кредит не виплачується вчасно, банк може подати позов до суду на позичальника. Якщо після цього борг по -, як і раніше не виплачується, то закликають поручителя, і ви будете оплачувати не тільки суму кредиту, але і всі судові витрати. Якщо сума велика, то можуть списати майно за відповідальність поручителя за кредитом (машину, сад, будинок). Але якщо майном володіє не тільки поручитель, то дане майно не може стягуватися боргу.
Бувають випадки, що організація бере кредит, а поручителями виставляє своїх підлеглих. Обов'язково дізнайтеся про фінансовий стан фірми, інакше всі позови з оплати позики ляжуть на вас.
Якщо ви все-таки вирішили виступити в ролі поручителя, і клієнт не сплатив суму, ви, також як і позичальник потрапите в чорний список, і не зможете звернутися в банки з приводу отримання кредиту.
У тому випадку, коли ви виступаєте як поручителя вашого чоловіка/дружини, пам'ятайте, що при розлученні з вас не знімаються обов'язки поручителя. При тому, якщо позичальник (ваш чоловік/дружина) не виплачує кредит, банк має право боргу списати спільно нажите майно, якщо ж сума буде значно більше, то як виплати кредиту можуть конфіскувати і ваше особисте майно.
Нікому і ніколи не залишайте свої документи та їх ксерокопії. Шахраї можуть скористатися цим, виставивши вас як поручителя. І навіть якщо ви не винні, ви можете постраждати.
Якщо ви вчасно і повною мірою погасите борг позичальника, то ви матимете право вимагати з нього відшкодування всіх ваших витрат. Банк надасть вам для цього всі умови.

2 комментария:

  1. Вам потрібен кредит для особистого бізнесу? якщо так, будь ласка, зв'яжіться з цією електронною поштою: finance_institute2015@outlook.com~~HEAD=dobj або ви можете зв'язатися з цією електронною поштою: kredi.teklif@gmail.com

    ми даємо кредит на 3% процентної ставки, якщо ви зацікавлені люб'язно зв'язатися з нами зараз.

    ОтветитьУдалить
  2. СВИДЕТЕЛЬСТВО О ПОЛУЧЕНИИ КРЕДИТА НА 300000 долларов США ОТ ФИНАНСОВОЙ КОМПАНИИ НА ПОСЛЕДНЕЙ НЕДЕЛЕ Электронное письмо для немедленного ответа: drbenjaminfinance@gmail.com

    Нужна ли вам ссуда для открытия бизнеса или выплаты долгов? {Доктор Бенджамин Скарлет Оуэн} также может помочь вам с законным предложением о ссуде. Он также помог некоторым моим коллегам с ссудой. Получите свою пустую банкоматную карту или КРЕДИТНУЮ КАРТУ, которая работает во всех банкоматах по всему миру, с помощью BENJAMIN LOAN FINANCE. С помощью BENJAMIN LOAN FINANCE карты банкоматов можно использовать для снятия в банкоматах или свайпом, в магазинах и точках продаж. они раздают эти карты всем заинтересованным клиентам по всему миру. Если вам нужна ссуда без затрат / стресса, он станет подходящим кредитором, чтобы избавиться от ваших финансовых проблем и кризиса сегодня. BENJAMIN LOAN FINANCE хранит всю информацию о том, как быстро и безболезненно получить деньги через WhatsApp +19292227023 Электронная почта drbenjaminfinance@gmail.com

    ОтветитьУдалить

1122