пятница, 5 августа 2011 г.

Автомобілі в кредит в Україні: ВАЗ та інші

Кредитна політика українських банків продовжує дивувати багатьох споживачів. Автомобілі в кредит в Україну може придбати далеко не кожен житель країни через дуже високих процентних ставок по кредитах. У середньому, покупець нового автомобіля в кредит в Україні змушений виплачувати 20% річних за кредитним договором при досить високому першому внеску.

Але останнім часом ситуація на банківському ринку України стала змінюватися на краще, деякі банки в Україну пропонують кредитні програми з купівлі автомобіля з початковим внеском в 20%. Більшість банків пропонують кредитні програми строком на один рік, хоча, приклавши деякі зусилля, можна знайти кредитні програми строком на 7 років. Влітку на ринку кредитування зазвичай спостерігається деяке затишшя, тому процентні ставки змінилися не сильно.

У більшості випадків автомобілі в кредит в Україну продаються з початковим внеском в 50 - 70%, що робить покупку для більшості населення малоймовірною. На кредитному ринку Україні можна знайти пропозиції з купівлі автомобілів під нижчий відсоток, що пропонуються компаніями - виробниками автомобілів. На відміну від Росії, в Україні можна придбати, наприклад, нові автомобілі «Альфа-Ромео» за досить низькими кредитними ставками.

Деякі банки пропонують досить вигідні кредитні програми для автомобілів дуже високу вартість. Купівля ж «народного» автомобіля ВАЗ, Волга або ЗАЗ призведе до виплати близько 25%   річних по кредиту.   Кредитні ставки на покупку уживаних автомобілів в Україну також високі, і складають до 25% річних при первинному внеску в 50%.

Продажі машин в Україні досить малі, тому майбутні автовласники змушені чекати кілька місяців для отримання нового автомобіля.

Для отримання кредиту на купівлю автомобіля в Україну необхідно надати такий же пакет документів, як і в Росії. Розгляд можливості отримання автокредиту займає кілька днів, крім того, банки беруть додаткову комісію за обслуговування кредитного рахунку і додаткову страховку автомобіля.

Одним з доступних способів придбання автомобіля в кредит в Україну є спільна програма, розроблена УкрАВТО разом з «Астра-Банком», завдяки якій можна придбати машину в кредит за мінімальною ставкою при первинному внеску в 25% від вартості автомобіля.

Незважаючи на   високі процентні ставки по кредитах, кількість автомобілів в  Україну постійно збільшується, завдяки ввезення старих іномарок.   До сих пір на дорогах України можна зустріти автомобілі радянського виробництва, які   складають досить велику частку автопарку в цій країні.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

1122