вторник, 9 августа 2011 г.

Франк знову виріс на тлі падіння фондових індексів

Настрої на світових ринках знову погіршилися на європейських торгах у вівторок, викликавши зростання швейцарського франка до нових рекордних максимумів проти долара США і євро , тоді як європейські фондові індекси впали.
Станом на 11.50 за Гринвічем на міжбанківському ринку пара долар / японська ієна торгувалася по 77,17-20, пара євро / долар - по 1,4250-52, пара євро / ієна - по 109,96-10.00, пара британський фунт / долар - по 1,6329-34, пара долар / швейцарський франк - по 0,7424-32.
Індекс FTSE 100, що відображає вартість провідних британських акцій, впав нижче оцінки 5000 вперше з липня 2010 року, так як довіра інвесторів знизилося. Ціни на сиру нафту також знизилися.
Пара долар / франк впала до мінімуму 0,7416, тоді як пара євро / франк знизився до 1,0470, оскільки інвестори купували відносно безпечну швейцарську валюту, незважаючи на зростаючу ймовірність інтервенції з боку Швейцарського національного банку.
"Швейцарський національний банк дуже стурбований тим, що франк досяг таких високих рівнів, і я думаю, що він планує щось досить жорстке", - говорить Кріс Уокер, валютний стратег-аналітик UBS у Лондоні. Він також зазначає, що дуже низький обсяг ліквідності перебільшує коливання валют.
Неухильне зростання швейцарської валюти і падіння долара нижче за позначку 77 японських ієн викликали побоювання, що як Швейцарський національний банк, так і Банк Японії будуть проводити інтервенції на валютних ринках, можливо, за допомогою інших центральних банків з розвинених країн.
"Той факт, що вони / Швейцарський національний банк і Банк Японії / нічого не роблять, вказує на те, що попереду нас чекає щось більш масштабне, - говорить Себастьєн Галі, валютний стратег-аналітик Societe Generale у Лондоні. - Я ставлю на те, що готується щось більш серйозне ".
Минулого тижня Банк Японії зробив покупку 52 млрд доларів проти ієни, щоб послабити свою валюту, але це не принесло відчутних результатів.
Євро отримував підтримку з боку нових покупок облігацій з боку Європейського центрального банку / ЄЦБ /, який набував іспанські та італійські облігації протягом всієї першої половини сесії. Однак аналітики кажуть, що зберігається підтримка з боку покупок облігацій, можливо, незабаром зникне.
"Ми не очікуємо, що євро продовжить вигравати з боку інтервенції ЄЦБ, - відзначають експерти Commerzbank в аналітичній записці для клієнтів. - Єдина надія для євро полягає в тому, що ринки заспокояться без будь-яких масштабних інтервенцій з боку ЄЦБ".
Що стосується інших ринків, то російський рубль впав на 3,5 проц проти долара, так як знизилися ціни на сировинні товари. Австралійського долара теж пошкодили падаючі ціни на сировину, а також значне посилення небажання інвесторів ризикувати. До початку поточної сесії пара австралійський долар / долар США торгувалася на найнижчому рівні з березня.
Тепер увага інвесторів повністю зосереджена на доларі США і вирішенні Федеральної резервної системи / ФРС / США з приводу процентних ставок, яке стане відомо пізніше протягом дня. Ситуація в економіці викличе побоювання, що ФРС оголосить про заходи подальшого пом'якшення грошово-кредитної політики. Також існує ймовірність поновлення покупок облігації, які відомі як третя програма кількісного пом'якшення.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

1122