четверг, 18 августа 2011 г.

Портфель Цінних Паперів

Всі учасники фондового ринку є власниками цінних паперів, сукупність яких називається портфелем. Портфель цінних паперів - Це будь-які цінні папери (акції всіх видів, облігації та інші документи), які являють певну сукупність і належать одній особі (фізичній або юридичній).

Як правило, портфель цінних паперів містить фінансові документи різних рівнів та емітентів. Це робиться для забезпечення більшої безпеки і захисту від можливих втрат. Тримачі консолідує у своєму портфелі часто діаметрально протилежні папери різних компаній і організацій. Структура портфеля повністю залежить від політики його власника. Також формується і портфель цінних паперів підприємства.

Цінні папери являють собою ринок, на якому важливо мати інтуїтивне чуття на прибуток. Портфель цінних паперів окремого власника має схожі риси з портфелями інших власників. Вони полягають у початковому виборі напрямку роботи та комітентів за певними критеріями.

Поведінка інвесторів може бути різним. Розглянутий вище випадок формування портфеля носить назву захисного. Іншими словами, захисний портфель цінних паперів формується з документів, передбачуваний курс яких характеризується відносною ненадійністю. Такий портфель, як правило, нізкодоходен.

Противагою такого підходу є агресивний портфель цінних паперів - Це певна сукупність придбаних документів, власник яких в їх відношенні очікує різкого збільшення курсу. Однак подібні очікування є лише прогнозованими, тому формування агресивного портфеля завжди пов'язане з серйозними ризиками. Потрібно розуміти, що чим більше шанси отримати швидкі гроші, тим більше і вірогідність потрапити в неліквідну зону.

Збалансований портфель цінних паперів - Це сформована сукупність паперів, який, за уявленнями інвестора, раціонально поєднує надійність, ліквідність і прибутковість.

Вибір стратегії інвестора визначається станом ринку і його особистими переконаннями. На ринку портфель є самостійним продуктом. Головними принципами формування малоризиковий портфеля є наступні. Це принцип консервативності (можливі ризики покриваються доходами від надійних вкладень та активів), принцип диверсифікації (передбачувані низькі доходи за частиною паперів можуть бути компенсовані більш високими доходами по іншій частині), принцип достатньої ліквідності (частка бистрореалізуемих доходів повинна бути не нижче рівня, достатнього для поточних високоприбуткових угод).

Оптимальний портфель цінних паперівскладається з таких активів, які характеризуються мінімальним ризиком в порівнянні з іншими видами портфелів. Міра ризику - це стандартне відхилення, яке характеризує ймовірність відхилення рівня прибутковості від очікуваного значення. Ризик і очікувана прибутковість є двома обов'язковими параметрами будь-якого портфеля.

Сьогодні ринок цінних паперів Росії розвивається досить швидкими темпами. З'являються нові фондові ринки, випускаються нові цінні папери, зростає щорічний обсяг операцій з ними. У такій обстановці самим розумним поведінкою стає політика формування оптимального портфеля. Існує певна математична модель, яка дозволяє знайти оптимальну структуру портфеля. З її допомогою можна обчислити суми, які слід вкладати в портфель. Математична модель дозволяє побачити співвідношення акцій та очікуваних доходів у процентному вираженні.

Існує два підходи до вибору паперів - це технічний і фундаментальний аналіз. Перший пов'язаний з вивченням цін, другий - загальної економічної ситуації.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

1122