четверг, 4 августа 2011 г.

В Україні модно брати автомобіль в кредит

Останні прогнози провідних фахівців в області кредитування починають збуватися. Влітку 2010 року вони стверджували, що на Україну активізується кредитування, що ми і можемо спостерігати в даний момент. 

У листопаді 2010 року був встановлений новий рекорд за кількістю та обсягом виданих автокредитів за період з моменту настання кризи 2008 року. По ринку в цілому можна сказати, що автокредитування досягає частки 13,2%, але якщо розглядати конкретно ті сегменти, з приводу яких банкіри робили припущення з максимальної активності, то їх частка досягає і 17% від загальних продажів. Порівнюючи листопада 2009 і листопад 2010, отримуємо, що ринок автокредитування Україні збільшився в 2 рази. Обумовлено це кількома чинниками: 
  • Банки почали активно просувати свої послуги; 
  • Ставки по автокредитах значно знизилися, розміри початкового внеску так само скоротилися; 
  • Більшість банків серйозно підійшли до спрощення процедури отримання рішення за заявкою на автокредитування. Так, схвалення заявки можна отримати навіть через інтернет. 
На даний момент близько двадцяти трьох кредитних організацій Україна активно пропонують скористатися автокредитуванням. Але при цьому привабливі умови у вигляді низьких процентних ставок можуть запропонувати не більше шести банків. Але вже зараз є певні тенденції до зменшення авансового платежу. На даний момент існують пропозиції по авансовому платежу в 10%, при цьому два банки готові запропонувати 20%-ий внесок, інші кредитні організації на даний момент пропонують умови з 25-30% передоплатою.  

За підсумками минулих 11 місяців поточного року кредитні організації забезпечили покупку автомобілів на суму в двісті двадцять шість мільйонів рублів, ні більшість з них (близько 94%) взяли приватні особи для придбання легкового автомобіля. Не залишилася без змін і ситуація з брендами-фаворитами, активно просуваються за рахунок кредитування. Ще на початку року абсолютним лідером продажів вважався Renault, але після повернення кредитних банків на ринок, лідируючі позиції зайняли Lada і ZAZ.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

1122