воскресенье, 28 августа 2011 г.

Класифікація депозитів за строками

За термінами інвестування депозити можна розділити на:
Депозити до запитання. За даним видом депозитів термін вкладення коштів не визначений. Клієнт в будь-який момент може забрати кошти з банку. Тому процентна ставка мінімальна за депозитами до запитання.
  • Вклад може бути поповнюваним
  • Рахунок по вкладу може відкриватися без внесення початкового внеску. Можливо витрачання коштів з рахунку по вкладу, при цьому залишок коштів на рахунку повинен зберігатися на рівні не нижче, ніж мінімальний початковий внесок.
Строкові депозити. Термін вкладення грошових коштів визначено. Чим більше термін, тим більше процентна ставка по вкладу.

Відсотки можуть зараховуватися щомісячно або після закінчення терміну вкладу

Процентна ставка за вкладом встановлюється в день укладення договору та протягом всього терміну не підлягає зміні.

Після закінчення терміну вкладу договір автоматично пролонгується (продовжується) на такий же термін на поточних умовах.
  • можливість зняття накопичені відсотки
  • можливість зняття частково депозиту, але залишок грошових коштів на рахунку повинен зберігатися на рівні не нижче, ніж мінімальний початковий внесок.
Можливість поповнення вкладу

При достроковому розірванні договору і зняття повністю грошей з вкладу, відсотки (у більшості випадків) обчислюються відповідно до ставка депозитів до запитання. У деяких випадках відсотки нараховуються частково за ставкою по вкладу в залежності від терміну.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

1122