четверг, 4 августа 2011 г.

Авто в кредит за 12 тис. доларів

Звичайне серпневе ранок почався весело. Мене розбудив телефонний дзвінок - приятелю терміново потрібна допомога, він хоче машину ... таку сімпатічненькую маленьку шевроле, вартістю 12 тисяч зелененьких доларів, та й не просто купити, а взяти в кредит. Благо офіційна зарплата дозволяє (приблизно 500 доларів). 


Щоб не створити собі проблем при оформленні кредиту, ми вирішили обійти декілька банків. І ось, що нам пропонують банк "Європейський", "Укрсоцбанк", "Прокредит", "Приватбанк" і "Український професійний банк» Банк "Європейський" мене здивував. Здивував, бо був перший на шляху оформлення кредитів і справив позитивні враження. Чудовий сервіс і відсутність черги - те, що сподобалося. Умови кредитування наступні:
  • термін кредитування: до 3 років; початковий внесок від 10% (незалежно від вартості машини),
  • процентні ставки від 14% в іноземній валюті і від 18% річних у національній валюті;
  • графік погашення кредиту та відсотків: щомісяця; дострокове погашення кредиту: можливе (без застосування штрафних санкцій);
  • термін надання кредиту: 2 дня за умови надання повного пакета документів, тобто просто оформляють ваш кредит цілих два дні, а мороки, як з квартирних кредитом - серйозно адже все, це ж стоку грошей ...
Необхідні документи для оформлення кредиту на покупку автомобіля:
  • паспорт громадянина України (позичальника) або документ, що його замінює;
  • довідка з ДПІ про присвоєння ідентифікаційного номера позичальника;
  • довідка з місця роботи позичальника із зазначенням терміну роботи на даному місці, займаної посади та суми доходу за останні 6 місяців;
В принципі, склад документів не дивує - стандартний для оформлення кредитів, тільки дивляться їх набагато уважніше, ніж при оформленні споживчого кредиту, адже ризик банку зростає. Мінімальна сума доходу для оформлення кредиту під машину вартістю до 20 тисяч доларів має бути хоча б 400 доларів. І то не факт, що кредит дадуть. "Приватбанк" пропонує наступні умови - при купівлі автомобілів імпортного виробництва - (незалежно від вартості авто)
  • початковий внесок - 15%, кредит дають на 5 років,
  • процентна ставка - 20%. при покупці автомобілів "DAEWOO" або виробництва країн СНД - кредит оформляється на 3 роки (чесно кажучи незрозуміло, чому
  • термін менше, адже як правило менш дорогі машини купують менш
  • забезпечені люди),
  • початковий внесок - 21%,
  • процентна ставка - 15,5%.
В-общем все теж, сервіс хороший, черги маленькі, кредит оформляють ну приблизно зо півтора - два. Набір документів стандартний - паспорт, код, довідка про доходи. Зарплата, щоб отримати кредит повинна бути не менше півтисячі доларів для покупки іномарки і не менше 400 доларів для покупки нашого рідного вітчизняного авто. В принципі, банк залишає більш-менш приємне враження. Наступний банк на шляху до покупки машини став "Український професійний банк" « Український професійний банк »був наступним на шляху до красивої машинці у власне володіння. Тут сервіс теж хороший (як і в кожному банку), черга була зовсім невелика. З мінусів - якщо представники банку розуміють, що твої доходи злегка не дотягують до покупки машини, вони починають розмовляти зовсім по-іншому, кудись пропадає їх ввічливість. Правда вимагають поручіітеля по кредиту (тата, чоловіка, бабусю чи дідуся - тих, хто заробляє більше). Сподобалося в банку те, що термін кредиту більше, ніж у решті - 6 років незалежно від марки автомобіля. Кредит дається в гривнях, доларах та євро.
  •     У доларах США та євро - 12% річних плюс щорічна комісія - 0,14% від суми кредиту.
  •     У гривнях - 15% річних плюс щорічна комісія - 0,26% від суми кредиту.
До речі, ця щорічна комісія зустрічається далеко не у всіх банках. Термін Кредиту:
  • для машини імпортного виробництва (крім СНД (виявляється СНД теж закордон) та Кореї) - від 1-го до 6-ти років
  • для автомобілів країн СНД, Кореї, імпортних - вітчизняного складання - від 1-го до 5-и років
  • для машинок "Славута" і "Таврія" - від 1-го до 3-х років.
Сума початкового внеску -

  •     для іномарок (крім СНД та Кореї) - 15%
  •     для авто країн СНД, Кореї, імпортних - вітчизняного збирання - 20%
  •     для авто "Славута" і "Таврія" - 25%.

Витрати при оформленні кредиту - відкриття кредитного рахунку - 30 гривень, внесення до державного реєстру кредитів - 48 гривень з ПДВ, страховка - п'ять-шість відсотків від вартості на рік, нотаріальні послуги - 300 гривень.
Загалом, все досить просто і зрозуміло, кредит обходиться не дорожче і не дешевше, ніж в інших банках.

Йдемо в наступний банк. Ним виявився «Укрсоцбанк». Укрсоцбанк пропонує на вибір автосалони, з якими укладені договори, для придбання машини. За такої умови необхідно 0, 3 відсотка від вартості автомобіля доплачувати в салон.
Умови кредитування в цьому банку такі:
  •     при покупці машини Славута, Таврія - термін кредитування - 3 роки
  •     початковий внесок - 20%
  •     ВАЗ, ГАЗ, ІЖ, АЗЛК, УАЗ, всі китайські авто - термін кредитування - 5 років
  •     початковий внесок-15%.
  •     всі автомобілі імпортного виробництва вартістю до $ 50 тисяч - термін кредитування - 7 років, аванс - від 0-10%.
  •     вартістю більше $ 50 тисяч - термін кредитування - 7 років, аванс - від 20%
  •     базові процентні ставки - в гривнях - 15,55%, в доларах США -12, 55%, в євро - 11, 05%, у швейцарських франках - 9,75%.
  •     додаткові витрати позичальника - страховка - 4,17-5,3% від вартості автомобіля, комісія за відкриття кредиту: до 1 року - 0,51% від суми кредиту. До 7 років - 0,99% від суми кредиту.

Для отримання кредиту клієнт повинен мати постійне місце прописки і місце роботи в тому ж регіоні, що й відділення банку, в якому оформлено кредитний договір, позичальником може бути особа у віці від 21 року до 60 років. Як і в будь-якому банку, для отримання кредиту на автомобіль, необхідно демонструвати довідку про доходи, зарплата повинна бути не менше 300 доларів для отримання в кредит вітчизняного автомобіля, і не менше 500 доларів для отримання в кредит іномарки. Для безавансавого кредитування (без початкового внеску) обов'язкова умова - наявність нерухомості чи у позичальника, або у поручителя (людина, на якого оформляється кредит в разі вашої неплатоспроможності). Протягом 5 днів після отримання пакета документів Укрсоцбанк вирішує, чи давати кредит чи ні.
Загалом за умовами кредитування, Укрсоцбанк є найбільш зручним банком серед перерахованих вище. Найбільш низькі відсотки, найбільший термін кредитування.
З мінусів - дуже довго оформляють кредит.

Останній з банків, який ми відвідали, став «Прокредит банк». Тут все просто - досить швидко оформляють кредит за умови наявності стандартних документів - паспорт, код, довідка про доходи. Процентна ставка - при купівлі іномарки - 20 відсотків, при купівлі вітчизняного авто - 15%. Витрати при оформленні кредиту теж стандартні - страховка, нотаріальні послуги (300 гривень), відкриття кредитного рахунку (близько 30 гривень) і т.д. Кредит оформляється терміном до 5 років. Термін надання кредиту до 1 дня.
Тут сервіс також відмінний. Можлива послуга повернення кредиту - коли при відмові в покупці машини, можна повернути собі гроші.
Особисто я б вибрала з 5 банків «Укрсоцбанк» - найбільший термін кредитування (хоча це означає збільшення вартості машини через відсотків на рік), невеликі відсотки (за порівнянні з іншими банками). В цілому всі банки приблизно однакові у своїх умовах кредитування.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

1122