среда, 24 августа 2011 г.

Мобільний телефон в кредит: Бажання і можливості

Якщо Ви вирішили купити мобільний телефон в кредит, - будьте готові до труднощів, які підстерігають Вас на шляху до досягнення мети.

Здавалося б, які можуть бути проблеми, якщо зараз в кредит можна придбати абсолютно все, аж до машини і квартири. Але в тому то й справа, що іноді машину купити легше, ніж телефон. Перш за все тому, що куплена в кредит машина залишається в заставі в кредитував Вас банку. І користуєтеся Ви нею поки справно вносите чергові платежі, а якщо з цим виникнуть складнощі, - банк має право накласти стягнення на предмет застави, тобто просто машину відібрати і продати.

З товарами побутового призначення все по-іншому. При їх купівлі право застави не виникає і банки підстраховуються від можливих невиплат підвищеними відсотками. Але це ще не все. Якщо при купівлі телевізора, холодильника або пральної машини Ви можете вибирати будь-яку програму, зручну для Вас, то при купівлі мобільного телефону, так само як і ноутбука, коло можливостей істотно обмежений. Багато кредитні пропозиції забезпечені позначкою: крім мобільних телефонів і ноутбуків. В результаті з наявних більшість програм відсіюється і вибирати практично нема з чого.

Правда, є спеціальні програми для покупки мобільників і вони кардинально відрізняються від звичайних. Процентна ставка за такими кредитами неприємно здивує Вас.

Розглянемо і порівняємо пропозиції кількох провідних банків.

Банк "Російський стандарт"

Спеціальна програма для мобільних телефонів - кредит «Простий». Початковий внесок при покупці може становити від 10 до 60%. Термін кредиту 2, 10, 12 і 18 місяців. Процентна ставка по кредиту - 49 (!)% Річних.

Якщо ви думаєте, що цей банк є лідером за максимальними відсотками, то Ви помиляєтеся.

Банк «Хоум Кредит енд Фінанс Банк»

Спеціальна пропозиція «Мобільний +». Внесок - від 10%. Термін кредиту - 4-12 місяців. Ставка - 28,5%. На перший погляд ставка за відсотками привабливішим, але тут існує додаткова комісія за ведення рахунку 1,99% щомісяця від суми кредиту. При такому розкладі за рік набігає 52,38%. Максимальна сума кредиту 50 тисяч.

Якщо вас дивують такі умови, то тіштеся тим, що цей же банк пропонує кредит «Універсальний» під 65% річних!

Підемо далі.

Банк «Кредит Європа Банк»

Тут процентна ставка по кредиту залежить від початкового внеску. Чим внесок більше, тим відсотки менше. Розібратися складно. Враховується термін кредиту, одноразова комісія за видачу кредиту від 12 до 15%. Точну ставку здатний підрахувати тільки фахівець, але набігає не мало.

Банк «Ренесанс Капітал»

На відміну від багатьох банків, де мінімальний вік позичальника становить 21, а то і 23 роки, тут видають кредит з 18 років. Правда, до 21 року пропонується один варіант - програма 8-8-8. Внесок 8%, термін - 8 місяців, ставка - 20,91%.

Якщо ви старше 21 року, - поцікавтеся кредитом «Економічний».

В даному випадку сума внеску впливає на процентну ставку. Для покупки мобільного телефону внесіть від 30% вартості і відсотки становить 18,6%. Якби первісного внеску не було, довелося б переплачувати 35,4% річних.

Навіть якщо Ви згодні платити грабіжницькі відсотки, не факт що банки підуть назустріч Вашим бажанням. Ймовірність відмови висока. З чим же пов'язана така дискримінація?

Припустимо Вам потрібні гроші. Для отримання кредиту готівкою треба зібрати чимало довідок. А у Вас підтвердити доходи можливості немає, а може немає і самих доходів. Проте гроші потрібні і терміново. Берете газету, а там сила-силенна оголошень: «даємо кредит всім»! Телефонуйте і домовляєтеся про зустрічі, яка відбувається поруч із великими магазинами або центрами. Обіцяє посприяти посередник пише на папірці, що Вам потрібно взяти в кредит, дає поради щодо заповнення анкети і Ви по черзі обходите представників банків, які розташовані в даній торговій точці. На самому початку банки охоче роздавали кредити на покупку товарів всім бажаючим. Тоді вони не припускали, що щасливі володарі кредитних покупок за рогом позбавляються від них, отримуючи на руки 40-5 -% вартості товару готівкою. З часом конкуренція між посередниками довела виплати до 70%. До цього часу банки завили: відсоток неповернення за такими кредитами досяг критичної позначки!

Відбір позичальників посилили. І якщо клієнт хотів купити меблі - не відмовляли, а якщо щось інше - питання опрацьовувалося ретельно.

Так от, на першому місці за неповернення зайнятих грошей у списку товарів лідирували мобільні телефони і ноутбуки. І те, і інше завжди користується попитом, продати неважко. При цьому вантажівка для виклику наймати не треба.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

1122