четверг, 22 марта 2012 г.

Як вибрати сейф, в якому не лише гроші лежать

"Так мине мене чаша!". Відганяючи від себе найбільш неприємні думки, це таємне заклинання ми вимовляємо в різні моменти нашого життя. Будь то похід на кишить кишеньковими злодіями речовий ринок або пізніше повернення додому. Відчуття безпеки не виникає у нас, часом, навіть у власній квартирі. Зведення поліції нагадують хроніку бойових дій. За статистикою, кожні 3,5 хвилини відбувається квартирна крадіжка. Виявити зловмисників, як правило, не вдається. Але чи можна таку халепу запобігти? Фахівці компанії Promet, провідного постачальника і виробника сейфів і металевих меблів, на це запитання відповідають цілком виразно: надійним захистом ваших заощаджень стане сейф.
Ситуація перша: сумна
Одного разу в одній відомої актриси в квартирі вибухнув кольоровий телевізор. У тому вогні згоріло все. У тому числі і унікальний фотоархів, про втрату якого вона горює досі. І хоч вигорілий дотла квартиру потім відремонтували, жити в ній актриса вже не змогла. Для неї це була вже зовсім чужий дім. Без пам'яті. Без фотографій, яких вже не повернеш.

Рада. Тим, хто не хоче опинитися у подібному становищі, убезпечити дорогі серцю фотографії, листи та інші документи краще заздалегідь. Оптимальний у цьому випадку вихід - придбати вогнестійкий сейф, міжстінний простір якого заповнено вогнетривким бетоном. Від злому такий сейф не дуже рятує, а ось від вогню - точно. Перевірку на міцність вогнестійкі сейфи проходять досить жорстку: спершу до них кладуть паперові документи, розміщують їх у піч з температурою 1000 градусів і тримають там протягом години. Потім охолоджують і скидають із висоти 6 метрів, після чого знову нагрівають. Якщо після всіх цих випробувань документ всередині сейфа залишився читабельним, значить, тест на міцність пройдено.

При оцінці вогнестійкості сейфа фахівці враховують два параметри: час у хвилинах, протягом якого температура всередині корпусу не перевищить критичного для об'єкта зберігання значення (у маркуванні сейфа цей критерій виражається в цифрах - 60 або 120) і тип об'єкта зберігання, позначений буквами (Б - грошові купюри, паперові документи; Д - все перераховане плюс магнітні диски і стрічки, кіно- і фотоплівки; ДИС - те ж і гнучкі магнітні диски).
Ситуація друга: курйозна

Процвітаючий бізнесмен сімейних фотографій і важливих документів у вогні не втрачав. На попелище перетворилася його... особисте життя. Бікфордовим шнуром, разрушившим сімейне щастя, стали листи від колишньої пасії, які бізнесмен необачно зберігав за книгами на одній із книжкових полиць у своєму кабінеті. Випадково виявивши інтимне листування під час генеральної збирання, скривджена дружина подала на розлучення, відсудивши в невдалого дружина не тільки дітей, але і солідну частку сімейного капіталу.

Рада. Кажуть, на чужих помилках не вчаться. Тільки на своїх. Навіть якщо й так, пора цю закономірність міняти. І зберігати те, що не призначено для чужих очей (будь то домочадці або що прийшли в гості родичі або випадкові люди) в сейфі. При цьому зовсім не обов'язково купувати супернавороченное металеве сховище. Достатньо невеликого за обсягом сейфа, вдало що поєднує в собі простоту експлуатації, висока якість і оптимальну ціну, що дозволяє забезпечити безпечне зберігання та захист важливих і секретних документів за розумні гроші. А щоб сейф не кидався в очі, його можна замаскувати. По суті, це протизламні сейфи, але необхідний рівень захисту зазвичай забезпечується в них тільки з боку дверей, бо сейф вмуровывается в стіну. Добре якщо для цього є ніша. Якщо такого немає, її треба передбачити заздалегідь, під час найближчого ремонту.

Найбільший ступінь захисту забезпечують сейфи серії WEGA, що випускаються німецькою фірмою Format, а також сейфи AIKO. Добре зарекомендували себе вбудовувані сейфи Valberg виробництва компанії Promet, що вигідно відрізняються доступною ціною і якістю, а також сейфи Technomax виробництва Італії.

Ситуація третя: загадкова
Історію, про яку піде мова в цій главі, в сім'ї відомої співачки N, справжнє ім'я якої, за зрозумілих причин, ми розкривати не будемо згадувати не люблять. Справу було багато років тому, коли улюблениця публіки відзначала чергову круглу дату. На її ювілей в розкішну квартиру в центрі Москви зібралося чимало іменитих гостей. На наступне після бенкету ранок господарку будинку очікувало потрясіння. Відкривши зберігалася в спальні шкатулку з коштовностями, вона не дорахувалася дорогого кільця. Обчислити злодія так і не вдалося.

Подібні ситуації, на жаль, не рідкість. При цьому, як зниклих цінностей у схожих один на одного історіях фігурували не тільки коштовності і гроші, але і важливі папери (паспорт, документи на нерухомість), а в ролі підозрюваних - не тільки хороші знайомі постраждалих, але і їх родичі, домробітниці, а то і випадкові люди (сантехніки, електрики, однокласники дітей), які час від часу до них заходили.
Рада. Меблеві сейфи Valberg або сейфи серії Т з електронним замком (Promet), а так само сейфи Technomax (Італія) крім простоти використання, лаконічного дизайну і прийнятної ціни мають відмінну рису - високий ступінь надійності. Всі вони відповідають сучасним європейським вимогам для вбудованих і меблевих сейфів. Недосвідченому злодієві помітити такий сейф складно, не кажучи вже про те, щоб його відкрити.

Ситуація четверта: прикра

Коли мова йде про професіоналів, звичайним меблевим сейфом вже не обійтися. Особливо, якщо у вас є те, що становить особливу цінність. Будь то колекція унікальних марок і монет або нагороди, якими свого часу були гідно оцінені заслуги вас або ваших близьких.

Злочинців, які пограбували квартиру батьків відомого спортсмена, олімпійського чемпіона зі стрибків у воду, сподобалися саме вони - кубки та медалі спортсмена. Співробітники правоохоронних органів, які займалися цією справою, і зараз, через два роки після крадіжки, впевнені: злодії працювали за замовленням якого-то колекціонера: ніякої ювелірної цінності зроблені з звичайного металу нагороди не представляли. Зате вони були дуже дорогі самому чемпіону світу, який навіть призначив грошову премію тим, хто викрадене йому поверне. Адже другу медаль або орден для нього спеціально ніхто відливати вже не буде.
Рада. Зникле, на жаль, вже не повернеш: подібні крадіжки розкриваються, як правило, дуже рідко. Але попередити подібні ситуації можна. Як? Купивши сейф зломостійкий, двері якого зроблена з товстого сталевого листа, а простір між стінками заполенно високоміцним бетоном. Такі сейфи розділені на 10 класів. Сейфи 3-го і 4-ого класу встановлюють у банківських сховищах. 5-й і 6-й клас користуються попитом у ювелірів. А 1-і 2-й чудово розмістяться у вашому будинку.

Як і у випадку з вогнетривкими, перш ніж випустити в продаж, протизламні сейфи теж випробовують на міцність. Ні, в розпечену піч їх не поміщають (при сильному пожежі вміст такого сейфа, хоч і з деякими вогнетривкі властивості, перетвориться в попіл). При перевірці на зломостійкість запрошують... професійних ведмежатників із спеціалізованих установ і намагаються випробуваний сейф розкрити. За підсумками "наукового злому" визначається кількість одиниць - клас стійкості до злому конкретного виду сейфів. Робиться це шляхом множення часу "випробування" на "коефіцієнт інструмента" (електродрилі або газового різака) і додатки до цього добутку суми "базисних значень" використовуваних інструментів. За результатами випробувань з урахуванням чистого часу роботи кожного типу інструменту і його коефіцієнта визначається кількість одиниць опору Єс для даного типу сейфів.

Варто звернути увагу на протизламні сейфи з Азії (AIKO), Італії (Technomax), Фінляндії (Kaso) і Франції (Fichet), а також сейфи Valberg серії Karat (Promet, Болгарія).

Ситуація п'ята: безглузда

А цей випадок - з розряду курйозів. І відбувся він у звичайній родині. Події розвивалися найбезглуздішим чином. Вам коли-небудь доводилося ненадовго залишати без нагляду дворічну дитину? Ось і молода мама допустила таку помилку: заговорилась на сходовій клітці з сусідкою, залишивши маленького сина возитися з іграшками. Повернувшись додому, жінка застигла на порозі: у якості іграшок її карапуз уподобав... фамільні коштовності, які він одну за іншою захоплено спускав в унітаз.

Рада. Горе-мамі залишається лише поспівчувати: подібна доля може спіткати не тільки коштовності, але і важливі документи. А тому основне завдання - їх надійне прибрати. Для цього підійде звичайний сейф зломостійкий з ключовим замком. Більшість виробників сейфів вважають за краще встановлювати на свої вироби ключові замки відомої німецької компанії Mauer, розраховані мінімум на 10 тисяч відкриттів і відрізняються точністю виконання, що забезпечує їх високу надійність в експлуатації.
Тим, хто не хоче возитися з ключами, більше підійдуть сейфи, оснащені кодовими замками (механічним або електронним), кодову комбінацію яких ви можете змінити в будь-який момент. Правда для відкриття чотирирівневого замку, що складається з чотирьох двозначних чисел, необхідно зробити 10 обертів диска з чотирма фіксаціями, на що йде не менше 30 секунд.

Електронний замок вирішує цю проблему, а заодно дарує власнику ряд спеціальних функцій: блокування введення, затримка відкриття і т.д. Але вартість сейфа з гарним електронним замком набагато вище. На ніж зупинити свій вибір, вирішувати вам. Тим більше, якщо у вашому будинку - маленька дитина, який любить все вивчити і перевірити на міцність...

Ситуація шоста: трагічна

Діти - взагалі особлива тема. Тут, що ні випадок, то курйоз. Або трагедія. Одна з них сталася два роки тому, коли граючи з батьківським газовим пістолетом, отримав важку черепно-мозкову травму п'ятирічний хлопчик. Врятувати дитину не вдалося. Убиті горем батьки досі не можуть собі пробачити, що в той нещасливий день залишили зброю на видному місці. Продумай вони все заздалегідь, і трагедії могло б не бути.

Рада. Необхідно придбати збройовий сейф. У компанії на цей рахунок - великий досвід роботи. А у клієнтів - широкий вибір. Сейфи (оружейные сейфы) в торговельному обороті компанії представлені виробами німецької фірми Format, які відрізняє бездоганна якість виготовлення, висока ступінь надійності, строгий дизайн і прийнятна ціна, а також сейфами власного виробництва під торговою маркою Valberg різної комплектації (з двома функціональними відсіками для зберігання патронів, мисливської амуніції, документів, а також двома-п'ятьма кріпленнями у вигляді затисків для розміщення в ньому рушниць), оснащеними ключовими 8-сувальдними замком Mauer (Німеччина). Можете не турбуватися що зберігається в ньому зброя ніколи не вистрілить. Без вашого відома.

1 комментарий:

  1. Без надійної схованки не можна себе спокійно почувати, адже сейф - http://www.safe-shop.com.ua/catalog/Ognevzlomostoykie_seyfi, це таки надійність і хочь якась передбачуваність.

    ОтветитьУдалить

1122