четверг, 29 марта 2012 г.

Кредитування молодих сімей і соціальна іпотека. Допомога в оформленні кредиту


Соціальна іпотека - це кредитний продукт, який створений для того, щоб допомогти придбати житло тим, хто не має можливості зробити це самостійно. Як правило, такі продукти припускають кредитування молодих сімей на пільгових умовах. У подібних ситуаціях держава надає молодим сім'ям допомогу в кредиті, або беручи на себе частину витрат, пов'язаних з іпотекою, або даючи можливість практично за собівартістю придбати житло в розстрочку зі споруджуваного муніципального фонду.

В р. Москва іпотека сім'ям на пільгових умовах і в порядку черги, причому отримати її вельми непросто. В даний час соціальна іпотека забезпечує занадто малу частку ринку житлового кредитування, однак незважаючи на це і на складності оформлення отримати її цілком реально.
Допомога в іпотеці може бути надана тільки при виконанні певних умов. Так, сім'я повинна бути визнана такою, що потребує поліпшення житлових умов, виходячи з діючих нормативів. Кредитування молодих сімей може здійснюватися на різних умовах, однак, як правило, обоє повинні бути не старше 35 років, мати невисокий дохід (його необхідно підтвердити), мати дітей. Допомога в отриманні кредиту надається соціальними службами, і в кожному випадку потенційним позичальникам необхідно зібрати цілий пакет документів для того, щоб встати в чергу.

Вигоди соціальної іпотеки очевидні. Найважливішою перевагою кредитування молодих сімей з соціальних програм є знижена відсоткова ставка (приблизно 10%), збільшений термін кредиту (може досягати 30 років). В той же час в р. Москва іпотека сім'ям надається тільки за умови внесення ними початкового внеску, розмір якого може бути досить великим. 

Крім того, нерідко соціальна допомога в іпотеці істотно обмежує можливості сім'ї з вибору житла - вибирати доводиться або серед муніципальних квартир зі спеціального фонду, або серед варіантів, строго відповідають певним вимогам (наприклад, до метражу, планування, станом, вартості житла). Тут варто відзначити, що соціальна допомога в кредиті найчастіше надається у вигляді субсидії. У такій ситуації позичальники оформляють кредит самостійно, а держава лише забезпечує погашення частини відсоткової ставки або вартості житла.

У будь-якому випадку, для того, щоб розраховувати на надання соціальної допомоги в кредиті, позичальникам доведеться зібрати дуже багато документів. Оформлення необхідних паперів, вибір оптимальної кредитної програми і відповідного житла, підготовка документів для укладення договору купівлі-продажу - на всіх цих етапах буде краще, якщо позичальники звернуться до юристів або кредитним брокерам, які зможуть надати професійну допомогу в оформленні кредиту. Це дозволить не тільки прискорити процес отримання соціальної допомоги в іпотеці, але і забезпечити операцію, гарантувавши, що всі документи будуть оформлені правильно, своєчасно і в повному обсязі.

На закінчення слід зазначити, що в Москві іпотека сім'ям надається не тільки силами соціальних служб. Так, багато банків сьогодні вводять спеціальні кредитні продукти, які розраховані на молоді сім'ї, які потребують власне житло. І якщо держава нерідко затягує процес надання допомоги в отриманні кредиту, то при співпраці з банком рішення цього питання може бути значно скорочено.

Однак і тут важливо грамотно підійти до оформлення позики - звернувшись до кредитним брокерам за допомогою в оформленні кредиту, позичальники зможуть розраховувати на оптимальні умови надання позикових коштів, а також на оперативність і грамотність в проведенні процедури.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

1122