суббота, 31 марта 2012 г.

Кредитування бізнесу. Кредит на розвиток бізнесу, кредитування малого бізнесу

Як допомогти своєму бізнесу?

Власна справа - це не тільки радість від самостійних досягнень, але й величезна відповідальність. І, звичайно ж - бажання швидкого підвищення ефективності - якісних стрибків. У талановитого підприємця завжди є в запасі десяток ідей про те, як поліпшити наявний бізнес, або яке ще напрямок взяти в розробку.Виконання цих задумів зазвичай впирається в прозу життя: недостатнє фінансове забезпечення. Зрозуміло, бізнесменові завжди є вірний засіб - написати переконливий бізнес-план, обзавестися значною презентацією і шукати інвестора. Проте ділитися результатами власної праці бажають далеко не всі: дійсно - було б прикро віддати більшу частину "знятих вершків" інвесторові, задовольняючись жалюгідними залишками прибутку.

Логічний вихід - взяти кредит на розвиток бізнесу.

Найпростіше позичити у банку гроші на придбання виробничого обладнання і транспорту.

Такий кредит для бізнесу - стандартний продукт багатьох банків. Придбані в кредит засоби виробництва відразу вбудовуються в процес отримання прибутку, і, вона ж - виступає предметом застави (або - одним з предметів).

Закупівля великої партії товару за вигідною ціною - ще один привід для звернення підприємця в банк. Кредитування бізнесу, в цьому випадку здійснюється під заставу наявної нерухомості, транспорту і, навіть під "товар в обороті". Природно, закуповувана в кредит продукція не повинна належати до категорії товарів, що швидко псуються.

В цілому, банки кредитують малий бізнес за двома основними напрямами: на придбання основних засобів і на поповнення обігових коштів. В обох випадках забезпечити позику, як правило, дозволяється комбінованим заставою, тобто його можна зібрати з різних категорій власності компанії. Враховується також особисте майно засновника, яке він готовий надати в заставу банку для кредитування.

З малого бізнесу починалися багато великі компанії. Все мистецтво в тому, щоб власник безперервно здійснював дії, що ведуть до підвищення ефективності своєї справи. Можливо, поки один підприємець не вирішується звернутися в банк для кредитування бізнесу, конкурент вже отримав гроші, які надають йому необхідну фору.

Кредитування бізнесу в Росії має деякі труднощі, з точки зору як підприємців, так і з позиції кредитних установ. Банки бентежить непрозорість малого бізнесу і дефіцит ліквідних застав. Також, завдяки недовгій історії російського ринку, складно говорити про надійність бізнес-репутацій і тривалих кредитних історіях.

Власників малих підприємств, звичайно, не влаштовує висока вартість кредитів (звичайно ж, пов'язана з бажанням банків компенсувати свої ризики за неповернення). Для того щоб отримати кредит на розвиток бізнесу необхідно підходити дуже жорстким вимогам банків. Також, у багатьох випадках негативний ефект мають тривалі терміни розгляду в банках заявок на отримання кредиту для бізнесу.

І представників обох сторін категорично не влаштовує відсутність масштабної державної програми підтримки малого підприємництва.

Бізнесмени, самостійно створюють і розвивають свою справу, з великою відповідальністю ставляться до прийняття таких рішень, як кредитування бізнесу. Тут помилки бути не повинно. Кредитні експерти, безсумнівно, відносяться до цих позичальникам з підвищеною лояльністю. У багатьох випадках банки пропонують їм більш вигідні умови при наданні повторних позик. Але, в майбутньому надійні користувачі бізнес-кредитів повинні істотніше дешевше отримувати фінансові послуги.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

1122