четверг, 29 марта 2012 г.

Для чого кредитні брокери?


В даний час багато людей настільки занурені у свою роботу, що на особисті справи - спілкування з близькими, походи в театр, відвідування медустанов - залишаються лише рідкісні вихідні дні. А якщо, виникає необхідність вирішити якої серйозне питання - такий, наприклад, як отримання кредиту, то часу на себе не залишається зовсім.


По-перше, необхідно знайти банк, вимогам якого майбутній позичальник буде ідеально відповідати, не дивлячись на індивідуальні особливості свого фінансового положення і загальної життєвої ситуації. По-друге, умови кредитування в цьому банку не повинні бути занадто "драконівськими". В ідеалі потрібно знайти процентну ставку (разом з додатковими комісіями) нижче середньої по ринку.

Ну, і, звичайно, чималих зусиль позичальникові варто етап збору необхідних документів.

Хто допоможе в отриманні кредиту, якщо життя позичальника розписаний по хвилинах? Тут і з’являється потреба скористатися послугами кредитного брокера. Хто ж це такий?

У широкому сенсі - це ланка між позичальником і банком. Якщо говорити вже, то кредитний брокер це людина, або організація (кредитне агентство), які допомагають взяти кредит на умовах, найбільш привабливих для позичальника. Природно - за винагороду. Напевно вам зустрічалися оголошення в Інтернеті та пресі: "Допоможу взяти кредит!? - Швидше за все - це реклама кого із них.

Робота брокера полягає в розрахунку всіх можливих варіантів кредитування (з заданими параметрами - наприклад, з певним початковим внеском або з озвученою максимальною сумою щомісячних виплат) і в підборі відповідних програм і банків, що кредитують клієнтів на відповідних умовах.

Серед підприємців, які усвідомили потреба в бізнес-кредиті, послуги кредитних агентств і приватних агентів користуються підвищеним попитом. Справа в тому, що технологія кредитування бізнесу - набагато більш складна і трудомістка, ніж практика забезпечення позиками роздрібних клієнтів. Вона вимагає від обох сторін, що беруть участь в цьому процесі, великих часових витрат, які не можуть собі дозволити.

В Інтернеті розміщено багато оголошень з приблизно однаковими текстами: "допоможу отримати кредит", "допоможу з кредитом" і т.п. Однак співвітчизники, абсолютно справедливо, не поспішають дзвонити за телефонами, вказаними в першій же пересічної рекламі. За привабливою фразою "допоможу взяти кредит" може ховатися шахрайський умисел. Відомо чимало випадків, коли під виглядом допомоги з кредитом, невдачливого позичальника обманювали на великі суми, які стягувалися за послуги з отримання неіснуючих позик. Ще одна небезпека - підписати кабальний договір, роблячий кредит непомірно дорогим.

До кого звертатися за допомогою в отриманні кредиту? Чий рекламне гасло "допоможу з кредитом" - не порожні слова?

І знову вашим союзником стане Всесвітня павутина. З'ясуйте, які кредитні агентства довше всіх працюють на російському ринку фінансових послуг. Прочитайте відгуки клієнтів та коментарі банкірів щодо діяльності цих компаній і приватних агентів. Вивчіть сайти. Якщо на електронній сторінці немає ніякої конкретної інформації, крім нав'язливого "допоможу взяти кредит", варто відразу перемикатися на вивчення інших можливих варіантів.

Добре, якщо у вас є рекомендації близьких знайомих, кому дійсно допоміг взяти кредит на хороших умовах той чи інший брокер.

Для тих, хто відшукав на ринку по-справжньому надійного посередника, подальші процеси, пов'язані з підбором відповідного банку, кредитної програми та проходженням супутніх бюрократичних моментів, пройдуть максимально швидко і безболісно.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

1122