вторник, 27 марта 2012 г.

Як спростити отримання кредиту на розвиток бізнесу?

Не секрет, що кредит на розвиток бізнесу є "білою плямою" у багатьох кредитних портфелях. Оцінюючи ризики, банки найчастіше відмовляють позичальника, тому отримати кредит під бізнес на розвиток найскладніше. Але все-таки деякі банківські організації беруться фінансувати малий і середній бізнес, зводячи до мінімуму свої ризики за рахунок:

  •     скорочення терміну кредитування
  •     відмови в достроковому погашенні протягом 3-6 місяців (залежно від програми)
  •     високих відсотків.
Кредитують або формально беруть участь?

На жаль, ситуація, що склалася з кредитуванням малого і середнього бізнесу нерідко викликає подив. При тому, що більшість банків (понад 60%) заявляють про поновлення кредитування цього сектора, лише деякі (більше 20%) пропонують умови, які цілком прийнятні для підприємців. Про готовність видавати кредит малому бізнесу заявили багато банківських організацій, але умови, які вони при цьому висувають, змушують їх приймати лише формальне участь у кредитуванні. Це пояснюється вкрай не вигідними умовами для підприємців або занадто завищеними вимог для отримання позики.

Висновок напрошується сам собою: щоб отримати бізнес кредит банк повинен не формально брати участь у кредитуванні. В іншому випадку, позичальникові доведеться витратити багато часу на те, щоб відшукати серед безлічі пропозицій, саме те, що насправді підійде йому за всіма критеріями. Щоб цього уникнути, краще звернутися до наших фахівців, які точно знають про кредити все і готові надати вам максимальне сприяння.

Внутрішнє кредитування - вхід новачкам закритий?
Ще одна проблема, яка набуває все більшої актуальності, полягає у внутрішньому кредитуванні. Незважаючи на те, що більшість банків з готовністю заявляють про видачу кредитів середньому і малому бізнесу, понад 50% обмежуються роботою з перевіреними старими клієнтами. Це так зване внутрішнє кредитування стає все більш поширеною практикою. Не бажаючи ризикувати, банк видає кредит на розвиток бізнесу того позичальникові, який вже не один рік обслуговується в цій банківській структурі, і зарекомендував себе з позитивного боку.

Актуальне питання - що робити новачкам - поки зависло в повітрі. За експертними оцінками реально кредитувати нових позичальників беруться не більше 10 фінансових організацій. Вихід може бути один - звернутися до кредитних експертів, які допоможуть у пошуках банку і оптимального кредитної пропозиції.

Вітер змін

Часи, коли кредити для бізнесу видавалися практично всім давно канули в лету. Банки стали більш обережні і ніхто навіть під перспективну ідею, яка не підкріплена надійністю застави, видавати позику не поспішає. Не те, щоб кредит бізнесу без застави знайти досить складно, швидше, цей варіант навряд чи задовольнить позичальника сумою і терміном. Якщо ж надати забезпечення за кредитом, тоді можна очікувати більш прийнятну ставку і щодо більший термін.

Термін позики на розвиток бізнесу в більшості пропозицій не перевищує одного року, і це не єдина зміна. Досить ретельно банк перевіряє фінансовий стан майбутнього позичальника. Якщо говорити коротко, то ситуація кардинально змінилася досить. Раніше співвідношення вартості застави до суми кредиту становила 5:4, в даний час - 2:1. Іншими словами раніше надається заставу міг перевищити суму кредиту в середньому на 20%, сьогодні ж - на всі 50%.

Все це наклало певний відбиток на складність отримання позики, тому допомога кваліфікованих фахівців є нагальною потребою в сформованій ситуації.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

1122