среда, 28 марта 2012 г.

На що звернути увагу при оцінці кредитних програм?

Питання про кредитування малого і середнього бізнесу вже неодноразово ставав об'єктом пильної уваги з боку уряду. Серед різних нововведень зазначається:
  • відстрочка по кредитах
  • зниження процентної ставки
  • можливість взяти кредит під бізнес на більш лояльних умовах (наприклад, кредит малому бізнесу без застави, або ж, як варіант, без поручителів) і т.д.
Втім, не можна сказати, що "віз і нині там". Деякі кроки в рамках кредитування малого і середнього бізнесу - все ж таки здійснюються, як з боку банків, так і з боку уряду. Але якщо спроби поліпшення ситуації з боку уряду ще можна якось оцінити, то пропозицію кредитного портфеля фінансових організацій змушує розгубитися навіть досить компетентного клієнта.
Вибір фінансових організацій великий, але малому бізнесу не скрізь відкрита дорога
Незважаючи на те, що кредитування малого бізнесу москва оцінює дуже позитивно, звернеться підприємцям, крім як в банк за кредитом більше, по суті, не до кого (друзі і знайомі в розрахунок не приймаються). Існують венчурні фонди, приватні і міжнародні інвестори, але в кожному випадку є свої нюанси.
Венчурні фонди цікавляться, в першу чергу, інноваційними проектами, що дозволяють розробити нові технології або продукти. При цьому їх відрізняє наступне:
  • зацікавлені у великому бізнесі, який швидко окупається
  • сегмент середнього і малого бізнесу цікавить менше, у зв'язку з тривалістю окупності.
  • позбавляють позичальника контролю над проектом.
Приватні і міжнародні інвестори можуть виступити кредиторами, проте ставки, пропоновані ними значно вище банківських організацій. Тому для підприємців, банк є більш прийнятним і за умовами кредитування, і по лояльному відношенню. 

На що варто звернути увагу, оцінюючи різні кредитні програми? 

Вибираючи кредит малому бізнесу, москва пропонує різні програми, процентні ставки по яких можуть істотно відрізнятися, а саме:
  • мінімальну ставку пропонують ті програми, в яких передбачено заставу земельної ділянки
  • максимальну ставку мають ті пропозиції, які передбачають заставу під товар в обороті
  • "золота середина" представлена кредитами, які видаються під нерухомість. 
 До того ж, кредит на розвиток бізнесу буде вкрай складно отримати підприємцю, який бажає реалізувати свою бізнес-ідею в області, в якій він недостатньо компетентний. Слід враховувати, що кредит під бізнес найбільш охоче банки видають підприємцям, які працюють у сфері торгівлі, а ось кредитування сфери послуг розглядається банками не завжди охоче. Це пов'язано з декількома причинами:
  • вплив безлічі факторів, що визначають собівартість продукції у сфері послуг
  • відсутність інструментів для оцінки ризиків
  • недостатньо критеріїв для визначення попиту на пропоновані послуги та ін.
У чому полягає наша допомога?
З метою не тільки вибрати найбільш прийнятний за всіма умовами кредит на розвиток бізнесу чи кредит на відкриття бізнесу, наші фахівці готові підібрати такі варіанти, які задовольнять вас з низки питань: термін, ставка і спосіб погашення. Самостійний підбір кредитних пропозицій, вимагає досконалого вивчення не однієї програми, зіставлення окремих пунктів, оцінки прибутковості пропозиції щодо умов і багато іншого.
Для наших фахівців - це щоденна робота, тому вам не доведеться витрачати свій час на пошук унікальної програми, ми готові зробити це для вас і запропонувати на вибір кілька варіантів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

1122