понедельник, 31 октября 2011 г.

Інвестиції в ремонт: відкласти або вкласти

"Народна газета" з'ясувала, чи готові жителі країни до розтрати і в які оновлення краще вкласти свої заощадження.


Беріть що є

У магазинах і на ринках будматеріалів зараз особливо не розженешся. Напередодні літнього сезону і у зв'язку зі зміненим курсом валют багато вважали за краще заздалегідь закупити матеріали ще за старими цінами і вже в березні-квітні фактично спустошили прилавки. Зараз народ дораскупает що залишився.

- Багато бронюють як за десять, так і по сотні квадратних метрів того ж ламінату або кахлю, так і не вибирають довго шпалери або килимове покриття, відразу купують, - розповів продавець-консультант в гіпермаркеті будматеріалів Євген Рогач. - Така ж ситуація з будівельними матеріалами: дошка, цегла, черепиця, лак і фарби розходяться дуже швидко. На ринку ціни відразу помінялися, ми ж з урахуванням нового курсу валюти продаємо товари з останніх завозів. Але привозили поки мало, тому на багатьох товари вивішуємо табличку "зразок".

На ринках ж нові цінники відрізняються від колишніх на 30-50 відсотків. Продавці закладають у вартість товарів не тільки курс долара, але і можливі втрати. Хоча покупців поки вистачає.
- Кілька місяців тому я купила ламінат за 60 тисяч рублів за кв.м, - міркує мінчанка Ірина Дементей. - Трохи не вистачило, приїхала докупити, а нова ціна 98 тисяч. Гаразд, це я докуплю. А що далі? Вирішили з чоловіком, що будемо робити ремонт з білоруськими будматеріалами, ціни на які поки не сильно змінилися. Але у нас, на жаль, не всі виробляють.

Ставку на вітчизняні будматеріали роблять не тільки покупці, але і продавці з виробниками. Наприклад, багато невеликі меблеві фабрики вже встигли і почали працювати з повним завантаженням, оскільки попит на їхні товари значно виріс.

- Для багатьох вітчизняних виробників будматеріалів зараз є шанс заявити про себе на ринку, - вважає директор інтернет-магазину будматеріалів Єгор Прокушенков. - Раніше ми, наприклад, працювали з виробниками польської, німецької, російської сантехніки, наших обходили стороною. Тепер замовлення на вітчизняні будівельні та оздоблювальні матеріали надходять все частіше. Якщо вони самі не підкачають в асортименті та якості, то можуть отримати гарну вигоду. Мені все одно, чиї будматеріали продавати - я орієнтуюся на попит.

Курс за обопільною згодою"

А ось на ринку будівельно-ремонтних послуг, левову частку якого у нас є приватні майстри, нічого не змінилося. Просто ціни тут завжди були в у.о.
- Як домовимося з покупцем, за таким курсом і розрахуємося, - розговорився по телефону ремонтник-приватник з Мінська. - Замовлень менше поки не стало, тому збивати ціни сенсу немає. Люди зараз, навпаки, стали краще вкладати заощадження в ремонт. Накопичення є, так і літо на носі, як не крути. Замість поїздки до моря народ віддає перевагу витратитися на відновлення житла.

А ось прейскурант на ремонтні послуги державних комунальників на тлі зростання курсу долара став вигідно відрізнятися (вартість укладання того ж 1 кв.м ламінату в 7 тисяч рублів або плитки в 30 тисяч куди приємніше 4,5 і 15 у.о., які просять за ці ж роботи приватники). Саме тому працівники ЖКГ сподіваються, що влітку клієнтів у них приросте.

І все ж є одна категорія ремонтуються білорусів, які не тільки не прогадали, затіявши зараз ремонт, але навіть виграли. Це ті, хто встиг оформити рублевий кредит на техніку, меблі або будматеріали. Оформлений пару місяців тому річний кредит у результаті може виявитися чи не розстрочкою - з мінімальною переплатою.

Що краще робити влітку?

Але в будь-якому випадку, зрозуміло, що простоювати будринок не буде. Тому що затіяли оновлення житла залишається лише оцінити свій бюджет і грамотно розставити пріоритети: які роботи зробити зараз, а які відкласти до кращих часів. На догоду собі будь-який майстер знайде з десяток вагомих причин, щоб порадити робити все "тут і зараз". Насправді ж поняття сезонності існує лише для невеликої переліку робіт.

- Обмеження обумовлені лише погодою, - пояснює консультант будівельно-дизайнерської фірми Євген Стужев. - Застосування деяких матеріалів вимагає дотримання певного температурного режиму і відсутності несприятливих погодних факторів. Насамперед це стосується зовнішніх робіт - фасадних і покрівельних. При нестачі грошей я порадив би виділити кошти на малярські й штукатурні роботи - як зовні, так і всередині житла. А ось змінювати міжкімнатні двері, укладати ламінат, килимове покриття, змінювати сантехніку і купувати меблі можна і взимку.

На вікна та вхідні двері фахівці радять розщедритися зараз. Хоч продавці і твердять, що сучасні технології дозволяють монтувати їх у будь-який час року, закони фізики ніхто не скасовував. Ті ж використовувані ущільнювачі на морозі втрачають пластичність, монтажна піна може не висохнути, а замерзнути. Все це позначиться на якості виконаних робіт.

Топ-5 літніх ремонтних робіт
  1. Почати і завершити всі зовнішні оздоблювальні роботи в приватних будинках.
  2. Перекласти печі і каміни.
  3. Замінити вікна.
  4. Відремонтувати підлогу і укласти паркет.
  5. Встановити нові батареї і відремонтувати опалювальну систему.
Клей для мармуру й граніту

Вироби з натурального каменю стали користуватися великим попитом у населення. Це вироби з мармуру і граніту. По суті, ці вироби не такі вже й дорогі, як може здатися не присвяченому споживачеві. І на їх купівлю можуть цілком витратитися навіть наші співгромадяни з середнім достатком. А про те, який позитивною енергетикою мають ці вироби, і говорити не доводиться.

А співробітники компанії у свою чергу допоможуть вам у виборі таких виробів, які будуть відповідати вашим фінансовим можливостям.

Компанія займається виготовлення виробів з мармуру й граніту, і асортимент нашої продукції здатний задовольнити запити самих вимогливих художників, дизайнерів і простих громадян.
Крім того, що ці вироби в руках наших співробітників стають справжніми витворами мистецтва, в процесі виготовлення і монтажу використовуються тільки найкращі матеріали для роботи з каменем.

В монтажних роботах застосовується спеціальний двокомпонентний клей для граніту і двокомпонентний клей для мармуру, який з упевненістю переносить і вплив вологи, і температурні перепади( якщо вироби з каменю знаходяться на відкритому місці), і впливу агресивного середовища.

Клей для мармуру й граніту (клей двухкомпонентный для мрамора) використовується в залежності від кольору каменю. І ви можете бути повністю впевнені в тому, що з часом і граніт і мармур не втратять своїх первісних характеристик. І будуть виглядати так само чудово, як в перший день, протягом усього терміну експлуатації.
Довіртеся нашим фахівцям, і ви отримаєте справжню насолоду від придбаної у нас продукції з натурального каменя.

    Комментариев нет:

    Отправить комментарий

    1122