пятница, 21 октября 2011 г.

Як вибрати кредит? Хто допоможе розібратися?

Кредитний брокер підбере вам банк, кредит і оформить за вас документи.

Кредитний брокеридж розвивається в усьому світі вже досить давно. У більшості розвинених країн чоловік, який вирішив взяти кредит - звертається до посередника - кредитного брокера. За даними банкірів, через кредитних брокерів видається 88% всіх кредитів в США, близько 80% - у країнах Європи. У Росії напрямок кредитного брокериджу поки тільки розвивається, але сам факт того, що кредитні брокери стали з'являтися і у нас в місті, говорить про те, що населення готове користуватися їх послугами.


Хто такі кредитні брокери, в чому полягають їх послуги і чи потрібні вони взагалі?


Давайте розглянемо таку ситуацію: припустимо, вам необхідний кредит на купівлю чогось великого і істотного, але грошей не вистачає, вихід із ситуації - взяти кредит у банку. Кредит може бути будь-яким: на споживчі потреби, покупка автомобіля, покупка яхти, квартири, будинку і т.д. Ви можете самі проаналізувати ринок банківських пропозицій і побачити, що один банк пропонує низькі ставки за відсотками, але при цьому є додаткові комісії. Інший банк пропонує високі відсотки, але без комісій, а третій банк пропонує і відсотки доступні, і комісії мінімальні, однак оголошує мораторій на дострокове погашення кредиту. Для того, щоб у всьому цьому кількості кредитних пропозицій розібратися буде потрібно досить багато часу і сил, а вони не в кожного є з надлишком. Саме в таких випадках може знадобитися кредитний брокер, який підбере для вас банк, а можливо і кілька банків, за вашим умовам і бажанням.

Кредитний брокер - це посередник між банком і клієнтом, який допомагає майбутньому позичальникові розібратися у всьому цьому потоці банківських пропозицій щодо кредитування як юридичних, так і фізичних осіб, індивідуальних підприємців. Так само кредитний брокер допомагає своїм клієнтам правильно зібрати і оформити пакет документів, згідно з умовами банку, більш того, кредитний брокер може взяти на себе всі турботи по збору документації та діяти від вашого особи за нотаріально посвідченою довіреністю. Це особливо стосується юридичних осіб, індивідуальних підприємців у яких немає в штаті спеціального співробітника, який би займався пошуком банків на предмет кредитування підприємства і збором документів для отримання кредиту. Також ця послуга користується попитом у фізичних осіб, чий робочий процес не дозволяє надовго відлучатися, відпрошуватися з роботи і витрачати робочий час на пошуки того або іншого виду кредитування.

Ціна питання

Послуги брокера не безкоштовні. За допомогу в пошуку банківського продукту та організації кредиту брокеру необхідно заплатити гроші. Вартість послуг кредитного брокера часто не буває фіксованого і варіюється в залежності від складності організації кредиту, витрачених на це ресурсів, тобто розраховується індивідуально.

Так само необхідно відзначити, що кредитні брокери - це консультанти. Брокери не є фінансовими установами та не здійснюють видачу грошових коштів самостійно, на жаль багато хто цього не розуміють. Хороший брокер має офіційно укладені угоди з банками-партнерами і працює в рамках цих угод.

Так само кредитний брокер повинен володіти повною і достовірною інформацією з потенційному позичальникові, якщо у вас є діючі кредити або прострочені платежі, ви повинні обов'язково повідомити про це свого брокера, оскільки якщо інформація вказана в анкеті-заявці буде неправдивої, неточної або неповної, то можливість отримання кредиту в банку буде прагнути до нуля.

Хто звертається до кредитних брокерів?

Ще раз зупинюся на цьому пункті. До кредитним брокерам в основному звертаються особи (незалежно від статусу, це юридична або фізична особа), які не мають можливості самостійно займатися пошуком банківських продуктів через брак вільного часу або небажання самостійно займатися цими питаннями. Так само до брокерів має сенс звернутися тим, хто не мав раніше досвіду кредитування.

Що пропонують своїм клієнтам кредитні брокери
  1. Аналіз наданих документів, обов'язкове уточнення достовірності даних.
  2. Оцінка кредитоспроможності позичальника і аналіз фінансової стійкості (незалежно юридична або фізична особа чи ІП).
  3. Обговорення наявних чи можливих відмов у банках.
  4. З'ясування наявності діючих кредитів у позичальника, обговорення бажаних умов кредитування.
  5. Пошук і підбір банків з найбільш прийнятними умовами кредитування.
  6. Розрахунок платежів за кредитними калькулятора банків, майбутніх витрат по кредиту.
  7. Роз'яснення щодо умов надання кредитів, з процентними ставками, за наявними прихованим відсотків і комісій в банках.
  8. Роз'яснення особливостей оформлення заявки в банк.
  9. Формування повного пакету документів для розгляду в банку.
  10. Попереднє узгодження про можливості кредитування клієнта.
  11. Доставка заявки в банк.
  12. По можливості скорочення строків розгляду заявки в банку.
Ви повинні знати, що крім хороших кредитних брокерів є ще і "Чорні брокери"


На жаль, на ринку послуг кредитного брокериджу присутні і так звані "чорні брокери". Хто вони такі? Існує кілька категорій чорних брокерів: одні є не порядними у відносинах з банками, інші у відносинах з клієнтами, треті і з тими, і з іншими.

Перші - це люди, які непрацюючим і неплатоспроможним особам допомагають взяти в банках кредит по підроблених довідок про доходи, копій трудових книжок і інших підробленими документами, тим самим завдаючи шкоди кредитним організаціям. Однак хочу сказати, що банки зараз обдурити досить складно, банківські служби безпеки рідко допускають помилки перевірки клієнта, тому моя думка, що дана категорія чорних брокерів незабаром буде изжита з ринку кредитного брокериджу.

Друга - це брокерські організації, які не мають офіційних угод з банками, але не говорять про це своїм клієнтам. Брокери створюють видимість заповнення анкет, заявок або інших паперів, але не відносять їх у банки, а відправляють у шредер. Але за свої послуги дана категорія брокерів вимагає аванс з клієнта у розмірі до 50% передбачуваного винагороди. Подальші дії чорного брокера такі - вони тягнуть час, говорячи вам, що заявка в роботі, а потім повідомляють вам про відмову в банках. Природно, що виплачений аванс не повертається. Дана категорія брокерів завдає шкоди потенційним позичальникам, які втрачають не тільки свої гроші, але й час, і нерви.

Звичайно ж аванс за послуги брокера повинен бути, адже брокер витрачає на клієнта і час і ресурси, але на мою думку він не повинен перевищувати 500 руб.

Третя категорія чорних брокерів може просто довести вас до в'язниці. Необхідно усвідомлювати, що надання свідомо неправдивих даних і документів у банк для отримання кредиту є кримінально караним діянням. Якщо в результаті особа змогла отримати кредит таким способом і не платить за нього, то його дії кваліфікуються як шахрайство (ст. 159 КК РФ). Якщо ж особі було відмовлено в кредит, то його дії також мають ознаки кримінального злочину - замаху на шахрайство. "В даний час за результатами звернень до правоохоронних органів Русфинанс банк має вже не одну сотню обвинувальних вироків з реальними термінами відбування покарання щодо осіб, які скористалися послугами "чорних" брокерів" , - розповів співробітник банку. При цьому, за словами директора ТОВ "Еврокред" Надії Цой, самих "чорних" брокерів практично неможливо притягти до відповідальності - ніде немає їх підписів, відсутні також записи телефонних переговорів. Тому найчастіше "чорні" брокери відбуваються легким переляком і просто згортають свою діяльність, а їх клієнти потрапляють під суд і навіть отримують терміни. Як приклад співробітник Русфинанс банку навів один з останніх випадків розкриття шахрайських дій з боку громадянина К. Той звернувся в Русфинанс банк із заявою про надання кредиту на купівлю автомобіля. В анкеті позичальника громадянин К. вказав, що працює в ТОВ "Сіріус" головним бухгалтером і отримує на місяць 46 000 рублів. При перевірці наданої інформації було встановлено, що ТОВ "Сіріус" взагалі не існує, відповідно, і трудова книжка, і довідка 2НДФЛ виявилися підробленими. За даним фактом співробітник департаменту захисту бізнесу банку звернувся в правоохоронні органи, в результаті було порушено кримінальну справу, проведено розслідування. Справу було передано до суду, який засудив громадянина К. до одного року позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії загального режиму."

Хотілося б представити вам нашу кредитно-брокерську службу "Реал"

Повірте, напрацювати ім'я, зарекомендувати себе як надійного партнера як з банками, так і потенційними клієнтами - це дуже складне завдання! Нами укладені договори і угоди з 17 банками міста і ми дуже любимо свою роботу. Головна наша задача - по можливості мінімально витратити Ваш час і надати максимально можливий результат!

Кредитні брокери - наші фахівці, що точно знають плюси і мінуси кредитних продуктів. Вони допоможуть не лише вибрати оптимальну кредитну пропозицію, але і правильно оформити всі необхідні документи, що зробить отримання кредиту більш легким.

У процесі роботи ми стикаємося з різними питаннями, які потрібно вирішити в інтересах наших Замовників. Досить часті випадки, коли для розвитку Вашого бізнесу потрібно організувати кредитування або Вам як фізичній особі не вистачає коштів для ремонту, стоматологічного лікування, навчання дітей у ВУЗах, відпочинку, покупки автомобіля, квартири, будинку.

На жаль ми не можемо обіцяти нашим клієнтам 100% гарантію отримання кредиту, тому що це залежить не тільки від доходу клієнта, його кредитоспроможності, але і від його кредитної історії, а так само судимості, наявності прострочених платежів, наявних судових рішень та інших різноманітних причин, але ми чесно виконуємо свої зобов’язання перед клієнтом.

Наша служба пропонує понад 50 кредитних продуктів у банках міста, ми з задоволенням розповімо вам про умови кредитування і допоможемо зробити вибір. Можливий виїзд менеджера до вас на роботу для збору документів і заповнення анкети. Також ми можемо зорієнтувати вас за вкладами в банках, підібрати найбільш цікаві умови РКО, факторингу.

Як приємне доповнення - ми допомагаємо в заповненні декларацій в податкові органи ІП, і в заповненні декларацій фізичним особам на отримання майнового вирахування.

Вартість нашого винагороди варіюється в залежності від суми та складності організації кредиту і складає від 1% до 10% від суми фактично отриманого Вами кредиту. Авансові платежі присутні, але також не є фіксованими і складають від 100 до 300 рублів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

1122