среда, 12 октября 2011 г.

Комп'ютер в кредит

Якщо у вас не вистачає грошей на купівлю комп’ютера, то його можна придбати в кредит. Це дуже зручно тим, що немає необхідності на перших порах вкладати кошти в купівлю, а робити це поступово в міру надходження коштів. Таким чином в процесі експлуатації комп'ютера можна заробити необхідну суму і абсолютно безболісно для свого бюджету погасити кредит.
Взяти комп'ютер в кредит можуть як приватні особи, так і організації або фірми.

У багатьох випадках можна взяти кредит без першого внеску і довідки про доходи. Для цього необхідно мати при собі паспорт та оригінал ідентифікаційного коду. Необхідно пам'ятати, що чим більше термін кредитування, тим більше вам доведеться переплачувати за обслуговування кредиту. Необхідно передбачити і гроші на програмне забезпечення свого комп'ютера (наприклад,  autocad 2010 стоимость якого не є малою). Оптимальний термін погашення кредиту є один рік. Однак кредит можна взяти і на довший термін. Тут потрібно враховувати той факт, що комп'ютерна техніка швидко старіє, і якщо ви будете брати кредит, скажімо, на 5 років, то ваш комп'ютер застаріє раніше, ніж ви зможете погасити заборгованість. В результаті ви не встигаєте погасити кредит, як у вас вже виникає потреба в новому комп'ютері.

Покупцеві необхідно знати, що кредит дають не фірми, що займаються продажем комп'ютерів, а банки. Механізм тут досить простий. Покупець вибирає собі комп'ютер, потім звертається в банк за кредитом на суму його вартості. За умови видачі кредиту, банк перераховує суму в розмірі повної вартості комп'ютера на розрахунковий рахунок комп'ютерної фірми. Ви отримуєте свій товар, а подальші відносини з погашення та обслуговування кредиту відбуваються у вас безпосередньо з банком.

При укладенні кредитного договору обов'язково вимагайте від банку повну інформацію про процентною ставкою і етапах погашення боргу. Переконайтеся також, що у вас є можливість погасити кредит раніше обумовленого терміну.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

1122