пятница, 21 октября 2011 г.

Форекс плече.

Як правило, трейдер не має великого початкового депозиту, тому брокер надає йому певний кредит, який обчислюється в процентному співвідношенні до суми депозиту трейдера.



Форекс плече це відношення власних коштів інвестора до суми кредиту брокера, приміром, ви має депозит у 10 доларів, кредитне плече брокера становить 1:100 у цьому випадку ви можете використовувати для своїх торгових операцій 1000 доларів. Розрахунок кредиту досить простий, потрібно помножити ваш розмір депозиту на розмір плеча, у нашому випадку це цифра 100.

Звичайно брокери надають кредитне плече для торгівлі на форекс наступних розмірів - 1:1, 1:10, 1:100, 1:200 і 1:500, існують ексклюзивні варіанти, коли кредитне плече дорівнює 1:1000, але брокерів з таким розміром кредиту досить мало, я в своїй практиці зустрічав тільки одного - це InstaForex.
Як правильно вибрати кредитне форекс плече.

Для торгівлі з невеликими сумами коштів слід вибирати великий розмір кредиту, оскільки в іншому випадку ваш дохід складе дуже маленьку суму, особливо це стосується торгівлі на центових рахунках. При цьому слід враховувати той факт, що такий вибір веде до значного збільшення ризиків. Ваша позиція стає досить чутлива до мінімальним коливанням курсу і при несприятливому збігу обставин брокер може зробити її примусове закриття. А це веде до втрати всієї суми депозиту. З цього при роботі з такого варіанту слід правильно визначити розмір стоп лосса і чітка представляти як розвивається ситуація на ринку.

Маленьке плече форекс зазвичай застосовується при роботі з великими депозитами, сума яких доходить до декількох тисяч доларів, іноді і десятків тисяч. У цьому варіанті використовується наступний розмір кредитного плеча - 1:10, 1:50, а іноді і 1:1. В результаті трейдер отримує досить широкі можливості для маневру, його депозит є найбільш захищеним від коливань ціни навіть у разі різкої зміни курсу.

Оптимальне форекс плече, з яким торгує основна маса трейдерів, становить 1:100, такий вибір є в міру ризикованим і в той же час дає можливість істотно збільшити депозит. Використовуючи таке плече, ви можете протиставити зворотного руху тренда, 1% від обсягу угоди. Наприклад, ви торгуєте на валютній парі EUR/USD з сумою депозиту в 100 євро і кредитним плечем 1:100, обсяг вашої операції складає 10 000 євро, в цьому випадку ви втратите весь депозит, якщо ціна зіграє проти вас більш ніж на 100 пунктів.

Що б правильно вибрати кредитне плече спочатку слід визначити, наскільки великі відкати ціни в пунктах, а вже після встановлювати розмір кредитних коштів.
Дізнатися, як здійснюється розрахунок пункту, ви можете в статті "Вартість пункту форекс»

Комментариев нет:

Отправить комментарий

1122