среда, 15 августа 2012 г.

Кредитний борг у колекторів

Ви стали боржником банку, і ваш кредитний борг був проданий в колекторське агентство. А коли до вас подзвонили колектори, ви дізналися, що реальний ваш кредитний борг в кілька разів більше. Чому все-таки, ваш борг колекторському агентстві продовжує зростати?
Почнемо з того, що це питання цікавить кожного, хто несе відповідальність за кредит, але ніхто з них не знає конкретної відповіді. Більш того, якщо ви поставите питання колектору про те, як вони розраховують мій борг, то швидше за все, відповідь буде досить таки заплутаним.

Чому зростає борг

Отже, сьогодні в колекторському агентстві вам сказали, що ваш кредитний борг становить 50 тисяч рублів, а через півроку ця сума може перетворитися в цілих 500 тисяч.
Борг зростає тому, що ви його не погашаєте. Але от суми, які вам пропонують, не завжди зрозумілі боржника. Насправді, придбавши кредитний борг у банку, колектор залишає не тільки банківські відсотки і продовжує вважати їх, але і встановлює свої відсотки. Крім того, бувають випадки, коли колектори відкрито заявляють: «Нам потрібно вам дзвонити, надсилати інформативні листи, витрачати на вас час. А це всі гроші».

Такі доводи з боку колекторського агентства вельми нерозумні, а ви вправі зажадати від них розрахунковий документ, за яким зможете відстежити тенденцію зростання боргів, якщо ви, звичайно, збираєтеся платити.
Що стосується максимального боргу колектору, то він, по-перше, залежить від суми, яку ви повинні були в банк на момент останньої платіжки; по-друге, від відсотків, встановлених колектором. Так, вже через півроку борг може бути вдвічі вище, а через рік - вчетверо. Все залежить від того, скільки часу і як вам будуть нараховувати пеню.
Цікавий момент, в якому зізнаються самі колектори: колекторські агентства намагаються домогтися початку виплати боргу в перші 2-3 місяці, адже як тільки загальна сума боргу подвоюється, вона стає «непідйомним». Дзвонити колектори можуть протягом року з проміжками в 2-3 місяці, а потім забувають про вас.

Чому колектори роблять великі паузи між погрозами

Стандартна ситуація наступна: колектори перестали дзвонити! Тобто, вимоги колектора, як правило, не стабільні. Спочатку він може два-три місяці тероризувати ваш телефон, а потім на півроку-рік зникати. Ось чому це відбувається.
Перша спроба. Колектор, як правило, спочатку відчуває свою жертву. Він намагається перевірити, чи буде позичальник сплачувати кредитний борг. І оскільки повноважень серйозних у колекторів немає, то й далі дзвінків і погроз ніхто не піде.
Затишшя. Колекторське агентство, розуміючи, що отримати щось з цього боржника важко, залягає на дно, щоб тим часом почати свої «здирницькі» процедури над іншим боржником. За цей час борг ваш підростає і агентство вже з новою силою візьметься за вас.
Спроба друга. Коли колектори знову згадають про вас, ваш кредитний борг пристойно підросте, і своєї сумою лякатиме ще більше. Тут діє виключно психологічний фактор, на якому базується робота колекторського агентства. Боржник, почувши збільшений вдвічі борг, розуміє, що він продовжує рости, лякається і починає платити. Такі методи істотно відрізняються від методів судових приставів-виконавців, які більш суворо дотримуються норм спілкування з боржниками.
Слід зауважити, що багато помилок допускає позичальник:
  1. Реагує на залякування плачем або криком в той час, коли слід реагувати вимог і питаннями: звідки ви, чи є у вас з банком договір, чому не подаєте в суд?
  2. З переляку починає платити, але від цього борг не зменшується, а може навіть збільшуватися. Яким чином борг зростає? Це, мабуть, не знають навіть самі колектори, оскільки до звичайних відсотками додають ще й свої.
Отже, великі паузи між нагадуваннями позичальникові про борги колекторські агентства роблять з двох причин:
  • щоб не витрачати час на пошуки боржника;
  • щоб накрутити його борг.
Іноді такі паузи затягуються на три роки, за які проходить строк позовної давності, про що не завжди знають володарі кредитного боргу.

Уникають колекторських агентств

Щоб збити з вас необхідну суму, колектори йдуть на хитрість. Спочатку вони вас шокують божевільними кредитними боргами, які ви просто не можете виплатити а згодом повідомляють вас, що вони розуміють ваші фінансові проблеми і йдуть на зустріч. Тобто, вони пропонують вам сплатити тільки половину «божевільної» суми за кілька днів, а інше - як вийде.
Але тут, знову ж таки, є підводні камені:
  1. Перша частина суми, як правило, з лишком покриває весь ваш кредит з відсотками. Тобто, колекторське агентство не йде на поступки, а просто обманює вас.
  2. Відсотки від несплаченої суми продовжують нараховуватися. Колектори впевнені, що якщо ви один раз заплатили, заплатите та іншої.
Раніше в статті «Методи вибивання боргів у колекторів» ми описували ще більш цікаві способи колекторів роздобути сплату боргів.

Чому колекторські агентства не подають до суду

Багато боржників, яких терроризуют колектори, вже помітили, що вони не подають до суду. Ось причини:
  1. Досить часто, ті суми, які колектори надають боржника, не збігаються з реальними.
  2. Судовий процес для колекторського агентства - це додаткові витрати, які після винесення судового рішення можуть і не вкритися.
  3. Бувають випадки, коли колектори - це просто самозванці, які намагаються заробити на людські страхи.
  4. В основному, кредитні борги, які «вибивають колектори», прострочені, тобто у них закінчився строк позовної давності. А з таким боргом судовий процес - це додаткові проблеми.
  5. З початком судових розглядів колектори зобов'язані зупинити зростання відсотків, а це їм не на руку.
Отже, якщо ваш кредитний борг, який був переданий колекторам, зростає нереальними темпами, а ви хотіли б від нього позбутися, спробуйте переконати колекторів подати в суд. Поясніть їм, що повертати кредитний борг збираєтеся тільки після рішення суду. Якщо телефонні дзвінки будуть продовжуватися, є варіант занести номер, з якого телефонують, в чорний список або просто не піднімати трубку.

3 комментария:


  1. Привіт.
    Я пан Рахель, кредитор приватної позики, який надає кредити фізичним особам, комерційним фірмам, страхуванню тощо. У вас виникли будь-які фінансові труднощі або вам потрібен кредит для інвестування, або вам потрібен кредит, щоб не платити рахунки за вашим запитом. Ми тут, щоб усунути всі ваші фінансові проблеми у минулому. Ми пропонуємо всі види кредитів у будь-якій валюті номіналом 2% без попередньої оплати. Я хочу використовувати цей чудовий носій, щоб повідомити вас, що ми готові допомогти вам у будь-якому кредиті, щоб вирішити цю проблему. Якщо Так, поверніться зараз за допомогою електронної пошти (rahelcohranloan@gmail.com) для отримання додаткової інформації, ВИ дуже дбайливо.

    ОтветитьУдалить
  2. Я настільки вдячний Elegantloanfirm за те, що допомогли мені отримати кредит у розмірі 600 000,00 доларів США за допомогою кредитного працівника Расса Гаррі, що я вам вічно вдячний. Моє життя перевернулося, мої фінанси влаштувалися, я зараз є власною справою, яку я використовую для піклування про потреби моїх сімей. Я так вам вдячний, містер Русс, і Бог вас благословить. Ви можете зв’язатися з ними за фінансовою допомогою електронною поштою: Elegantloanfirm@hotmail.com для отримання фінансової допомоги.

    ОтветитьУдалить
  3. “Я надзвичайно задоволений послугою позики пана Лі, і ваші пропозиції допомогли мені отримати дуже вигідну угоду на житло. Я був би радий рекомендувати ваші послуги своїм друзям, які шукають позику ».
    Не шукайте нікуди більше, якщо ви шукаєте позику. Містер Лі найкращий. Я настійно рекомендую його послуги. Найкраще, що я коли-небудь мав задоволення працювати з його низькою ставкою позики. ”Це містер Лі Контакт, якщо хтось тут шукає позику. Whatsapp: + 1-989-394-3740. & Електронна адреса: 247officedept@gmail.com

    ОтветитьУдалить

1122