вторник, 14 августа 2012 г.

Як не платити кредит банку?

Що робити, якщо ви більше не в змозі виплачувати банку гроші?

Історія одного кредиту

До травня 2010 року у Марини було все, що потрібно для щастя - квартира, машина і стабільна робота з високою зарплатою, гарна кредитна історія, яка дозволила їй взяти кілька кредитів, в рахунок погашення яких жінка кожен місяць виплачувала близько 23 тисяч рублів.
«У травні у виробничому цеху фірми, де я пропрацювала 6 років, сталася пожежа - з тремтінням у голосі каже Марина. - Все обладнання згоріла дотла. Всі співробітники, включаючи мене, опинилися на вулиці».
Якесь час жінка ще виплачувала кредити - спочатку продала машину, потім дещо з золотих прикрас. У грудні вона влаштувалася на нову роботу.
«Після Нового Року я зрозуміла, що більше не можу платити чотирьом банкам - розповідає жінка. - Моя зарплата ці платежі просто не тягне, а сторонні матеріальні ресурси я вичерпала.»
Вона спробувала взяти кредит в одному банку, щоб розрахуватися з чотирма, але... нічого не вийшло.
«На новому місці роботи я всього 3 місяці. До того ж, я одна виховуючи 4-літнього дитини. « - пояснює жінка.
Січневі платежі трьом банкам були прострочені. А потім почалися дзвінки.
«Добрі співробітники пропонували мені продати квартиру, машину, позбавитися від побутової техніки. Пропонували через родичів взяти кредит в іншому банку і розрахуватися з ними. І ще багато чого цікавого. Вони чомусь були впевнені, що в мене повно квартир і машин.»
Врешті-решт, жінка вирішила, як вона виражається, «піти».
«Мені було дуже важко морально відчувати себе боржником. До того ж, я розуміла, що рано чи пізно справа дійде до суду, і все моє майно конфіскують. Що тоді залишиться моєї дочки? - пояснила Марина.
Батьків і родичів вдалося відмовити її від цього кроку. Однак це не вирішує головної проблеми - кредитної заборгованості, яка з кожним роком зростає як на дріжджах. А дзвінки співробітників відразу чотирьох банків порядно «виносили мозок».

Не потрібно дурниць

Для початку розберемося з проблемою «відходу». У царській Росії за борги було прийнято стрілятися. Дещо де це відбувається тепер. А тепер подумайте - чи варто «прощатися з життям» за боргу такого «душевному» банку як, наприклад, «Російський Стандарт»? Або «Home Credit»? Ці чудові ресторани живуть за рахунок процентних ставок, які доходять до 75% річних, а з урахуванням всіх хитрощів, пені та штрафів розмір ефективних відсоткових ставок сягає 200% і вище! Вся їхня робота спрямована на те, щоб вичавити з вас більше грошей - і неважливо, хто ви: добропорядний платник або злісний боржник. І нехай вас не мучать докори сумління - таких грабіжницьких процентних ставок немає ні в одній країні з нормальної, цивілізованої ринковою економікою!
А тепер про «дзвінки». Співробітники банку будуть вам співчувати, говорити, що дуже жалкують про які у вас виникли проблеми. Не вірте їм. Вони брешуть. Їх єдина мета - зламати вас, придушити і змусити заплатити. Банк - це величезна машина. І, як у будь-якої машини, у банку немає душі - тільки програма, якої він дотримується. У вас повинно вистачити сил не стати черговим виконаним пунктом цієї програми.
Порівняйте мотивацію - їх і вашу. Співробітникам кол-центра всього-навсього потрібно отримати від вас гроші. А вам потрібно вижити. Подумайте над цим.

Як позбутися кредиту?

image
Якщо вас сильно дістають «дзвінки» - можна просто змінити номер телефону (мова про мобільному). Якщо дзвінки тривають на домашній або робочий телефон, якщо співробітники банку або колектори дзвонять вашим родичам і знайомим - саме час наносити удар у відповідь.
По-перше, ваші родичі та знайомі не є учасниками ваших кредитних відносин з банком - тому спілкування з ними на тему ваших кредитів працівників банку або колекторів можна розцінити як протиправного втручання в особисте життя громадян. Це порушує ст. 23 Конституції РФ. Пишіть заяву в прокуратуру.
Співробітники СБ банку або колектори розповідають вашим сусідам і колегам по роботі про наявної у вас заборгованості і про те, що ви злісний неплатник? Пишуть про вас в Інтернеті або на форумах, розклеюють оголошення про вас біля вашого під'їзду? Це незаконно. Ви можете подати позов про захист честі, гідності і ділової репутації. Адже поки немає рішення суду про визнання вас боржником, вся інформація про наявні у вас борг - просто приватна думка окремих осіб, і не більше того.
І судова практика такого роду вже існує. Наприклад, ФАС Волго-в ’ ятського округу в Постанові від 27.03.2009 по справі N А79-3970/2008 визнав, що не відповідають дійсності і носячими порочащий характер відомості, поширені якимсь колекторським агентством в телеефірі про наявність заборгованості за договором у позивача, оскільки така заборгованість на момент телеефіру не була підтверджена рішенням суду.
Взагалі, суду, яким так часто лякають вас банкіри і колектори, боятися не варто. Скоріше, до нього треба підготуватися. Постарайтеся позбутися від усіх наявних у вас активів - автомобілів, побутової техніки та іншого. Саме ваше майно є головною метою кровососів. Його можна переписати на третіх осіб або просто продати.
Якщо цей етап пройдений вдало, все увагу кредиторів зосередитися на вашій зарплати. Свіже ноу-хау: оформіть у нотаріуса угоду про виплату аліментів на утримання непрацездатних потребують батьків (при грамотному підході під це визначення можна підвести всіх пенсіонерів). У цьому випадку банк зможе стягувати з вашої заробітної плати не 50%, а всього 33%.
І найголовніше - нічого не бійтеся. Колектори і співробітники банку нічого вам не зроблять. А якщо за кредит в 20 000 рублів банк (з урахуванням пені та штрафів) вимагає з вас 150 000 рублів - ідіть у суд самі. Там швидко стримають апетити знахабнілих «банкірів».

3 комментария:

  1. Ви шукаєте бізнес-кредит, особистого кредиту, іпотечного кредиту, автомобіль
    кредит, студентський кредит, консолідації боргу кредиту, незабезпечені кредити, підприємство
    капіталу, і т.д. .. Або ти відмовився кредит банком або фінансовою
    установа для одного або декількох reasons.You в потрібному місці для
    Ваші кредитні рішення! Я приватний кредитор, я видавати кредити
    компанії та приватні особи при низькій і доступній процентною ставкою
    2%. Відсотки. Будь ласка, зв'яжіться з нами по електронній пошті sureloanfirm@gmail.com

    ОтветитьУдалить
  2. Ви шукаєте бізнес-кредит, особистого кредиту, іпотечного кредиту, автомобіль
    кредит, студентський кредит, консолідації боргу кредиту, незабезпечені кредити, підприємство
    капіталу, і т.д. .. Або ти відмовився кредит банком або фінансовою
    установа для одного або декількох reasons.You в потрібному місці для
    Ваші кредитні рішення! Я приватний кредитор, я видавати кредити
    компанії та приватні особи при низькій і доступній процентною ставкою
    2%. Відсотки. Будь ласка, зв'яжіться з нами по електронній пошті sureloanfirm@gmail.com

    ОтветитьУдалить
  3. Здравствуйте,
    Це робиться для інформування широкої громадськості, що пані Аніта Джонс, приватний кредиту кредитор має відкрити фінансову можливість для кожного в необхідності будь-якого фінансової допомоги. Ми видаємо кредит за ставкою 2% для фізичних осіб, фірм і компаній в ясною і зрозумілою умови і терміни. зв'яжіться з нами сьогодні електронною поштою за адресою: (anitajones154@gmail.com)

    ОтветитьУдалить

1122