понедельник, 13 августа 2012 г.

В Смоленську засудять чоловіка, обдурив знайомих і банки на 27 млн руб

Житель Смоленська з вищою юридичною освітою постане перед судом за 37 епізодів шахрайства на загальну суму понад 27 мільйонів рублів, пов'язаних з обманом банків і своїх знайомих, повідомляє в понеділок регіональне управління СКР.

За версією слідства, з 2006 по 2010 роки житель міста звертався до знайомих, з якими перебував у гарних довірчих відносинах, і просив їх оформити кредитні договори або договори позики, або виступити в якості позичальників і поручителів. Він обіцяв, що буде сумлінно і своєчасно виплачувати гроші за кредитами, взятими у різних банках Смоленська.
У ряді випадків чоловік надавав фіктивні довідки про зарплату позичальників і поручителів, а також заяви-анкети, що містять неправдиві відомості. При цьому брали участь у цих аферах громадяни виявилися введеними в оману, оскільки повністю довіряли шахраєві. В інших випадках обвинувачений брав гроші в борг у знайомих, обіцяючи повернути до певного терміну. Свої прохання він мотивував тим, що кошти потрібні були на розвиток бізнесу.
"У кримінальній справі заявлені цивільні позови на суму від 35 тисяч рублів до 5,8 мільйона рублів, загальна сума позовів склала близько 27,5 мільйона рублів. Смолянін звинувачується в скоєнні 37 епізодів шахрайства. Кримінальну справу направлено до суду", - говориться в повідомленні.
За інформацією відомства, чоловік раніше не був судимий, має вищу юридичну освіту. З 2006 року він був співзасновником ТОВ у сфері розважальних послуг, мав постійне джерело доходу. У колі своїх знайомих відомий як платоспроможний і фінансово заможна людина.
За даними відомства, обвинувачений робив незначні виплати в рахунок погашення заборгованостей, створюючи видимість виконання своїх зобов'язань і тим самим отримуючи можливість тривалий час обманювати співробітників банку і своїх знайомих. Цим він також запобігав можливість звернення обдурених в правоохоронні органи. Слідчі вважають, що насправді він збирався не платити за боргами, а отримані гроші витрачав на власний розсуд.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

1122