четверг, 26 мая 2011 г.

Автокредит, на чому лоханется клієнт?

Автокредит в нашій країні все більше стає популярним. Клієнти бажають отримати автокредит - як метелики на вогонь летять на гучні рекламні гасла. Автокредит за цим гаслам пропонується швидкий, без відсотків або без початкового внеску, в тому числі і на автомобілі, що були у вжитку.

Картина покупки безхмарна, але ось що потрібно мати на увазі при оформленні документів на автокредит.

  • По-перше машина є заставним майном і фактично належить банку до повного погашення кредиту клієнтом (у разі непогашення з яких-небудь причин банк продає автомобіль, гасить кредит у повному обсязі, залишок повертає клієнту).
  • По-друге так званий безвідсотковий автокредит - тільки назва, за яким ховаються оплата за страхування, за відкриття й ведення позичкового рахунку, за прострочений платіж, за дострокове погашення і т.д. деякі банки беруть плату за кожний день прострочення повернення техпаспорта клієнтом при постановці автомобіля на облік в ГИБДД. Оскільки автомобіль після того, як клієнт отримує автокредит - це власність банку, то банк зобов'язує клієнта застрахувати авто. Причому крім осаго повинна бути страховка автокаско, та ще й оформлена у страховій компанії, зазначеної банком (нібито більш надійною в ситуаціях настання страхового випадку). Зазвичай страховка в такій страхової компанії обходиться покупцеві в 10 відсотків вартості автомобіля!

Крім того, при настанні страхового випадку компенсацію отримує банк, а не клієнт узяв автокредит (і це стосується не тільки викрадення), навіть коли страховим випадком є ​​аварія, клієнтові доводиться ремонтувати машину власним коштом, а потім намагатися повернути собі гроші за ремонт, звернувшись в банк. Якщо після аварії від машини нічого не залишилося або її вкрали (якщо вкрали з документами - забудьте про страховку), то страхова компанія виплатить банку суму в розмірі вартості автомобіля мінус 20 відсотків амортизації на рік. Банк після погашення суми взятої вами як автокредит поверне вам залишок (який буде все одно менше вже виплаченої вами суми за автокредит).

Якщо прочитавши цю статтю ви все ще хочете купити автомобіль у автокредит, це означає, що ви попереджені, а значить готові до труднощів (озброєні).

1 комментарий:

  1. Не доверяю автокредитам - согласен, что это - сплошное обдиралово. Правда, как-то сам "сгрешил" - пользовался услугами этой компании, чтобы получить деньги под залог автомобиля своего.

    ОтветитьУдалить

1122