четверг, 2 июня 2011 г.

Страхування кредитного авто

Страхування кредитного авто
В даний час широке поширення на ринку отримала система автокредитування, що дозволяє покупцеві купувати більш якісні і дорогі автомобілі. За допомогою цієї послуги Ви можете реалізувати свою потребу в особистому авто вже зараз, не відкладаю покупку машини в довгий ящик. У більшості випадків кредит оформляється безпосередньо в салоні, де Ви придбали машину. Згідно зі статистикою росіяни вважають за краще брати в кредит автомобілі наступних марок: ВАЗ, Ford, Hyundai, Toyota, Mitsubishi, Mazda, Peugeot, Renault, Nissan.


Ні для кого не секрет, що при покупці автомобіля в кредит більшість банків потребує застрахувати його не тільки по ОСАГО, але й за системою повного КАСКО (страхування від збитків і розкрадання). Страховка є одним з найбільш витратних моментів для позичальника при покупці кредитного авто, і щоб згодом у Вас не виникло зайвого головного болю, ми рекомендуємо спочатку вивчити всі нюанси страхування кредитних авто.

Деякі банки заявляють про відсутність вимоги страхування КАСКО, але тут варто уважніше придивитися до процентної ставки й іншим «супутнім» платежах. Як правило, це цифра коливається в межах 50-80%. Вибираючи таку кредитну програму, позичальник повинен проаналізувати можливість погашення кредиту за умови втрати предмета застави, тобто автомобіля. Якщо у Вас є сумніви в можливості погасити кредит самостійно, доцільніше застрахувати машину або в акредитованих банком, або в інших страхових компаніях, заздалегідь ретельно вивчивши пропоновані умови страхування.

Страховий поліс можна оформити як у банку, так і на місці покупки автомобіля. Нерідко банк вимагає, щоб поліси КАСКО та ОСАЦВ були оформлені в одній страховій компанії. Але вибір компанії, в якій Ви будете страхувати свій автомобіль - виключно Ваша прерогатива. Банк може лише порекомендувати Вам декілька СК зі списку своїх партнерів (зазвичай 5-6 компаній). Ми рекомендуємо купувати поліс КАСКО в надійній страховій компанії, такий як «РОСНО» (послуга РОСНО КАСКО), «Альфа Страхування» (послуга Альфа КАСКО), «ОРАНТА» (ОРАНТА КАСКО), «ІНГОССТРАХ» (ІНГОССТРАХ КАСКО), «РЕСО-Гарантія »(РЕСО КАСКО)« Згода »,« Росгосстрах »,« Росія »,« ЖАСО »,« Основа »,« СОГАЗ ». Багато компаній встановлюють спеціальні програми страхування і тарифи для кредитних автомобілів, які відрізняються від звичайних програм не в кращу сторону. В результаті переплати по КАСКО для кредитних автомобілів можуть скласти 300 - 400 доларів.

У даній ситуації ми рекомендуємо Вам спочатку дізнатися, в якій СК вигідніше застрахувати автомобіль, а потім з'ясувати, з якими банками співпрацює дана компанія. Список банків-партнерів буде набагато довше, ніж список страхових компаній в окремому банку.

Сьогодні багато банків пропонують спеціальну послугу страховки в кредит, розроблену спільно зі страховими компаніями. Суть її полягає в тому, що банк переносить частину ставки за кредит у страховку. Таким чином, страховка оплачується за рахунок кредиту. Після схвалення банком кредиту та укладення тристороннього договору купівлі-продажу автомобіля оформляється страховий поліс. Копію поліса потрібно надати в банк до видачі кредиту разом з документами на автомобіль. Кредит видається єдиною сумою, частина якої перераховується в автосалон, частина - страхової компанії.

Очевидно, що самостійний пошук найбільш вигідного для Вас пропозиції по КАСКО та вивчення переліку послуг банків і страхових компаній відніме у Вас багато часу і сил. Але зовсім не обов'язково займатися цим самому. Краще звернутися по допомогу до брокерів. Досвідчений страховий консультант підбере Вам відповідну компанію з кращою ставкою, яку прийме банк; надасть систему знижок по КАСКО; підготує всі документи і забезпечить їх оперативну доставку в банк і страхову компанію; організовує виїзд кур'єра і термінову доставку полісів ОСАЦВ і КАСКО в будь-яку точку Москви; надасть послуги з супроводу страхувальника після оформлення поліса; нагадає про закінчення терміну страхування і про необхідність продовження страхового договору. Досвід і кваліфікація страхового брокера послужать хорошу службу в питанні оптимізації вартості страхування Вашого автомобіля.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

1122