суббота, 9 марта 2013 г.

Особливості кредиту на будівництво

За словами банківських експертів, кредит на будівництво будинки придбав настільки велику популярність в останні роки, що громадяни навіть у розпалі кризи їх не переставали оформляти. Але такий кредит - дуже відповідальна зобов'язання - тому позичальникові треба ретельно продумати кожен крок перед оформленням.

Які особливості кредиту на будівництво?
Перший аспект, на який треба звертати увагу, якщо хочете взяти кредит молодій сім'ї на будівництво, - розмір цього самого кредиту. Треба правильно розраховувати власні потреби у фінансуванні, а також свої реальні можливості повернення боргу з відсотками.
Друга умова - це погашення кредиту. Перед тим, як оформити кредит позичальникові треба вивчити схему погашення, навіть у тому випадку, коли він упевнений цілком у достатності власних доходів. Це стосується як процентних платежів, так і загальних строків погашення.
Більша частина банків вимагає щомісячних платежів. Але в ряді випадків (і при індивідуальному житловому будівництві, і при професійній забудову), є також більш зручні варіанти. Наприклад, умови кредитного договору можуть передбачати постадийную оплату, коли позичальник повинен платити по кредиту частинами по ходу просування будівництва об'єкта.
Цей варіант - самий зручний, оскільки при припиненні або переривання процесу будівництва позичальника не матиме потреби в здійсненні пошуку коштів для подальших виплат.
Слід пам'ятати, що, щоб видати кредит на заміське будівництво, банк буде висувати особливі вимоги до того земельній ділянці, на якій проводиться будівництво. Земля повинна бути в приватній власності та обладнане необхідними комунікаціями.
У будь-якому випадку, з позичальника банк вимагатиме заставу. Заставу для банку при оформленні кредиту - майно. Зазвичай в якості такого майна вибирають той земельну ділянку, на якій планується звести будівлю. Ця ділянка має бути оцінений як мінімум по номінальній вартості.
Ще одним важливим моментом є те, що кредит на будівництво будинку - це цільовий кредит, тому суму, отриману від банку, можна витратити виключно на це будівництво.
Так що, найпростіше оформляти кредит на будівництво житла, коли земля, на якій воно буде розташовуватися, оформлена у власність і вже отримано дозвіл на будівництво. У такому випадку час, потрібний для отримання кредиту, буде зведено до мінімуму.
При яких умовах оформляється кредит на будівництво житла.
Необхідні документи в цьому випадку - довідки, які підтверджують дохід позичальника, документи, які характеризують проект споруджуваного об'єкта нерухомого, документ, який підтверджує право власності або оренди на землю, дозвіл на будівництво. Залежно від ситуації і від власної політики, банк також може з позичальника вимагати інші документи.
Кредит на будівництво зазвичай носить довгостроковий характер, він видається на термін 3-30 років. Ставка по кредиту залежить від терміну і суми наданого кредиту, проте в будь-якому випадку вона буде трохи вище, ніж, наприклад, при отриманні кредиту для придбання квартири на вторинному ринку.
Перший внесок складе мінімум 30% всієї суми кредиту, а часто і більше. Ряд банків бере додаткові відсотки (комісії), що становлять 1-2% всієї суми кредиту.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

1122