понедельник, 25 марта 2013 г.

Небезпечні споживчі кредити

З усіх кредитів найбільш несприятливий для всіх позичальників є споживчий кредит. Споживчий кредит - це кредит, взятий на будь-які цілі, крім придбання нерухомості, автомобіля і відкриття бізнесу. За даними аналітиків близько 80% сімей в Росії проводять виплати за споживчим кредитом, в 67% сімей виплачується щомісяця відразу два живл. кредиту.

Психологи стверджують, що споживчий кредит найбільш небезпечний з усіх видів кредитування, оскільки в більшості випадків він оформлюється під дією хвилинного імпульсу, а не осмисленого рішення.

Отримуючи такий кредит, людина не усвідомлює, що за споживчим кредитом сплачуються самі великі відсотки. І нерідко вони досягають 80% річних. Тобто замість придбаної в кредит однієї речі, по закінченню року можна було б придбати точно таких же речей вже дві.

Друга небезпека кредитів - це їх доступність і простота отримання. Адже в більшості випадків на отримання кредиту необхідно два - три документи і тридцять хвилин часу. І тут постає чергова проблема позичальника невміння відрізнити «необхідне» від «бажаного». І у позичальника з'являються виправдання типу «ну не можу я піти на зустріч зі старим телефоном»... А підтримка іміджу дуже сильно підтримується кредиторами.
Про який імідж може йти мова, якщо людина без жодних кредитів не може дозволити собі елементарну покупку - будь-який бізнесмен, знає про це і те, що ви витрачаєте гроші, яких у вас немає - на дрібнички, підкреслить вашу безглуздість в очах досвідченого бізнесмена або партнера, перед яким ви хочете підкреслити свій "імідж". Ви його обов'язково підкреслите в словах і діях, бажання плідно співпрацювати, але не дрібничку. Обманюючи себе, ви обманюєте ваших потенційних інвесторів, роботодавців, друзів. Грубо кажучи, ви показуєте їм - який ви марнотрат, а якщо ще й за фактом - вам буде нічого сказати по справі при імітація вашого "іміджу", то в сукупності даних - це буде друк на вашому іміджі, який ви уявили собі у своїх фантазіях.

У більшості випадків позичальник тішить себе думкою про те, що виплачувати певну суму в місяць він може собі дозволити, не усвідомлюючи того, що якщо до цих пір не відклав цю суму, то навряд чи йому легко даватимуться щомісячні виплати за кредитом. І нерідко позичальник, що б погасити кредит в одному банку, що відкриває новий кредит в іншому банку.

І в наступний раз, як брати кредит тверезо оцініть і згадайте про небезпеку кредитів, чи насправді Вам потрібна ця річ, яку хочете придбати?

Комментариев нет:

Отправить комментарий

1122