понедельник, 30 июля 2012 г.

Особливості банківських дверей

Оскільки банк - це не просто сховище для грошей і це6нностей наших громадян і юридичних осіб, але і гарант їх збереження, всі конструкції, механізми та обладнання повинні відповідати найвищим вимогам безпеки. І в першу чергу це стосується дверей - як звичайних, вхідних, через які клієнти потрапляють в приміщення банку, так і дверей у сховища, куди доступ обмежений навіть для співробітників банку.

Великі гроші люблять тишу і безпека

Банківська двері - це двері особливої конфігурації, що зовні нагадує звичайні двері, але має більше рівнів захисту, а значить, і більш складну конструкцію. Такі двері спеціально розробляються і створюються для установки на вході в депозитарії, архівні приміщення, сховища для грошей, цінностей і документів і т.д. Таку двері не варто встановлювати будинку, навіть якщо вам є що приховувати, але вона відмінно підходить для банківських і інших інституцій, які мають справу з великою кількістю цінностей.

Банківська двері представляє собою блок, що складається з декількох частин: коробки (рами), що закріплюється в дверному отворі, зовнішнього броньованого полотна і внутрішньої решітки. Як правило, броньовані зовнішні двері відкривається назовні і має кілька ступенів захисту, а внутрішня гратчаста двері відчиняються всередину тільки після того, як зовнішня була відкрита.
Як влаштована банківська двері?

Банківська двері сконструйована таким чином, щоб максимально захистити приміщення від проникнення механічним способом. Для цього використовується броньовані сталь, а також композитний наповнювач на основі армованого бетону. Зачиняються двері за допомогою ригельного механізму, який приводиться в рух спеціальним поворотним колесом і блокується як мінімум двома замками. Як і інші бронеконструкции, двері банківських сховищ є також і куленепробивними, що підвищує рівень захисту.

Кожна банківська двері комплектуються спеціальними замками, які мають принципово різне пристрій і секретні коди доступу. Тому же принципом виробляються і депозитні шафи, які також встановлюються в банківських установах для забезпечення збереження майна клієнтів, безпеки важливої документації та інших цілей. Саме такими засобами забезпечення безпеки і пояснюється більш високий рівень збереження майна в банках, порівняно з зберіганням в домашніх умовах або в офісі.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

1122