четверг, 26 июля 2012 г.

Як розрахувати споживчий кредит

Багато позичальники часто при виборі споживчого кредиту, бажають розібратися і самостійно розрахувати споживчий кредит. Такий розрахунок можна досить легко зробити, якщо скористатися спеціальним інструментом, який називається кредитним калькулятором. Для того що б отримати результат необхідно буде внести деякі параметри, а саме суму позики, величину відсотка, термін погашення кредиту.

Розрахувати споживчий кредит (кредит потребительский кредит) можна також за допомогою кредитної онлайн калькулятора, досить зручного способу зробити оцінку своїх можливостей по обслуговуванню необхідного позики, так як сума платежів не повинна бути обтяжливою. Провести розрахунок споживчого кредиту, використовуючи кредитний калькулятор, зовсім нескладно, більш того, якщо ввести необхідні значення поля «щомісячна комісія» і «комісія за видачу», можна визначити майбутню щомісячну виплату з точністю до 200-300 рублів, так як такий же алгоритм використовується всіма банками Москви.

Онлайн калькулятор, досить практичне рішення для тих, хто вирішив зробити попередню оцінку своїх можливостей. Але якщо необхідно розрахувати спеціалізований кредит готівкою, то калькулятор стандартного типу - не завжди буде оптимальним рішенням, оскільки програми банків, все ж можуть мати деякі особливості, які онлайн-сервіс не може врахувати.

Найпоширенішим методом розрахунку споживчого кредиту на сьогоднішній день є наступні схеми розрахунків позик - регресивна і ануїтетна схема. Схема погашення кредитів для кожного позичальника підбирається індивідуально.

Регресивна схема погашення позики являє собою щомісячне повне погашення відсотків, при цьому по основній частині кредитування всі виплати будуть збережені. Це означає, що таким чином буде поступове зниження сумарних виплат за кредитом. Найбільшими платежами за рахунком погашення кредиту буде проводитися в перший і другий період, а вже в наступні місяці платежі мінімальні.

Ануїтетна схема, створена для розрахунку споживчого кредиту - це поступове зростання за основної частини позики виплат і при цьому скорочується одночасно виплати за відсотками (пропорційно основної частини кредиту). Позичальник, таким чином, здійснює протягом всього періоду договору кредитування однакові платежі погашення споживчого кредиту.

Деякими позичальниками споживчий кредит виплачується банку достроково. Дострокове погашення позики передбачається багатьма банками.

Якщо говорити про диференційованих платежі, то обмежень тут, звичайно, в мінімальної частині кредитування немає з виплатами відсотків за використання кредиту, а також немає штрафів і неустойки. Позичальникові просто необхідно проводити оплату відсотків тільки на решту суми позики. При аннуїтетній схемі платежів має місце ще одна умова - повертається частина кредиту не повинна бути менше 15000 рублів.

Крім того, для дострокового погашення кредитунеобхідно ще зробити перерахунок споживчого кредиту з виконанням однієї умови - подати письмову заяву про намір здійснити повністю або частково погашення кредиту. Заява має бути написано не менш ніж за десять днів до здійснення платежу. Необхідно також підписати тепер вже новий графік платежів. В іншому випадку сума, що перевищує банком щомісячний платіж, до виконання не приймається.

Варто звернути увагу і на те, що в будь-якому кредитному договорі в обов'язковому порядку встановлюється період тривалістю приблизно в 3-6 місяців, який називається мораторій. Банк забороняє у цей період дострокове погашення кредиту.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

1122