пятница, 10 июня 2011 г.

Що таке експрес-кредит, і як його отримати?

У залежності від призначення (цілі позики) і деяких особливостей (наприклад, суми), споживчі кредити поділяються на кілька основних різновидів.

Найбільш поширені види споживчих кредитів:
  1. експрес-кредит,
  2. кредит на невідкладні потреби ,
  3. кредит на освіту ,
  4. кредит на відпочинок ,
  5. кредит під заставу ,
  6. так звані карткові кредити (кредитна лінія, овердрафт і т. д.).

Що таке експрес-кредит

Експрес-кредит - це різновид споживчого кредиту , яка надається для оплати конкретного товару підприємств з числа партнерів банку (магазини, торгові центри, сервісні компанії). Експрес-кредити також видають на оплату деяких послуг, наприклад, туристичних поїздок, встановлення пластикових вікон. Експрес-кредити найбільш популярні при покупках комп'ютерів, меблів, побутової техніки.

Суми, які видаються в рамках експрес-кредитування, як правило, невеликі до 100 тис. рублів. При цьому готівкою на руки ви їх не отримаєте: сума кредиту надійде на рахунок тієї компанії, у якої ви купуєте товар.

Оскільки на території Росії всі торговельні розрахунки проводяться тільки в національній валюті, експрес-кредити видають лише в рублях.
Як оформити експрес-кредит

Експрес-кредит ви можете отримати як на території торгових підприємств, де для цієї мети сидять співробітники банків, так і в офісі банку, заповнивши заявку на сайті банку та надіславши її електронною поштою.

Найбільш простий спосіб отримати експрес-кредит - відправити заявку в кілька кредитних організацій прямо тут .

Одні банки видають експрес-кредити на повну вартість вашого придбання, інші, бажаючи переконатися хоча б у мінімальному платоспроможності позичальника, вимагають сплатити якусь частину придбання з власних коштів (наприклад, від 10% до 50%).

Експрес-кредит ви можете отримати, якщо відповідаєте тим вимогам, які пред'являє своїм позичальникам банк .

Як видно з назви, оформлення експрес-кредиту відбувається дуже швидко. Наприклад, в торговельних або сервісних точках воно займає від 15 хвилин до 1 години, в офісі банку - до 3 днів. При цьому потрібно пред'явити мінімальна кількість документів. Досить мати при собі лише два документи - паспорт і другий документ, наприклад, водійські права, військовий квиток, пенсійне посвідчення (для військових, працівників силових структур або держслужбовців у відставці), закордонний паспорт, страхове свідоцтво державного пенсійного страхування. Якщо у вас вже є пластикова карта цього банку, її теж можна використовувати як доповнення до паспорта. У Москві деякими банками з цією ж метою використовується соціальна карта москвича. Багато банків у якості другого документа обов'язково вимагають закордонний паспорт, вважаючи, що сам факт закордонних поїздок підтверджує певний рівень вашої платоспроможності.

Зазвичай перевірка позичальника при експрес-кредитуванні проводиться за спрощеною і прискореною процедурою - методом скорингу .

Умови експрес-кредиту та його погашення обумовлюються у кредитному договорі .

Особливості експрес-кредиту

Головна особливість експрес-кредитування полягає в його вартості. Експрес-кредити - найдорожчі з усіх варіантів споживчих кредитів. Процентна ставка за таким кредитом буде значно вище, ніж по інших видах кредитування. Це пов'язано з тим, що позичальник піддається мінімальної перевірці, відповідно, для банку ризик неповернення буде максимальним. З тієї ж причини сума, яку можна отримати у вигляді експрес-кредиту, буде не дуже велика, також як і термін погашення.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

1122