вторник, 12 апреля 2011 г.

Зробити в кредит ремонт. Або народити ... На які цілі можна взяти споживчий кредит?

Пройшли ті часи, коли на придбання необхідних речей доводилося відкладати із зарплати або брати в борг у сусідів. Зараз банки готові допомогти обзавестися в розстрочку чим завгодно: не тільки квартирою та автомобілем, але і праскою та чайником. І не тільки. Отже, що ж зараз можна оформити в кредит?

Відпустка і відпочинок
Як дружно відзначають турфірми, кількість грошей, яку росіяни регулярно витрачають на відпустку, З кожним роком зростає в геометричній прогресії. Тому взяти кредит на відпустку зараз вже звичайна справа. Те, що розплачуватися за нього іноді доводиться до наступного сезону, бажання відпочити не відбиває. 
Дорогий захід
Це може бути весілля або ювілей, тобто подія, пов'язана з чималими витратами: оренда ресторану, оплата супутніх послуг і багато іншого. Кредит на весілля зазвичай оформляють батьки молодят - крім самого заходу, на ці гроші часто купується подарунок або туристична путівка.
Лікування
Поправити здоров'я в кредит зараз вже можна двома способами: взяти цільову позику на лікування або оформити нецільовий кредит на невідкладні потреби. Даний вид кредиту зараз дуже актуальний в силу дорогих операцій. Наприклад, пластичної, стоматологічної або очної. До речі, не забувайте взяти всі можливі довідки, щоб потім оформити податкові відрахування. 
Народження дитини
Дев'ять місяців очікування часто пов'язані з не меншими витратами, ніж після народження дитини, особливо якщо мама спостерігається у приватній клініці, відвідує спеціальні курси, проходить підготовчу спортивну програму. Часто самі пологи - процедура досить дорога. 
Абонемент у спортивний клуб
Оформити його в кредит провокують повальне захоплення здоровим способом життя і високі ціни на послуги спортклубів. Такий абонемент можна оформити на комплексні або індивідуальні послуги, наприклад, заняття з тренером або відвідування басейну. 
Ремонт
Споживчий кредит на ремонт - один з найпоширеніших. У кредит оформляються також нові вікна, двері, паркет, черепиця, сайдинг. Як і у випадку з кредитом на лікування, дуже багато банків пропонують цільовий кредит "Ремонт". 
Необхідна купівля
Якщо раніше кредит брали на купівлю комп'ютера, то зараз все частіше в кредит купують мобільні телефони, тим більше що за ціною деякі моделі готові посперечатися і з оргтехнікою. Також кредит часто беруть для купівлі дорогих речей: хутряних шуб, дублянок і пр. 
Як самим розрахувати процентні витрати за споживчим кредитом
Точну суму процентних витрат по кредиту можна дізнатися лише в момент повного погашення кредиту: сума переплати залежить від того, якими темпами позичальник гасить свою заборгованість перед банком. Але можна порахувати і самостійно: скласти графік погашення кредиту в електронних таблицях (Microsoft Excel). Якщо під рукою немає комп'ютера, можна скористатися наступною формулою:
Процентні витрати = (сума кредиту х% ставки (термін кредитування (в міс.) + 1)): (24 х 100%).
Наприклад, якщо сума вашого кредиту, взятого на рік, становить 50000 руб., А процентна ставка - 17%, то сума щомісячного платежу = (50000 х 17% х (12 + 1)): (24 х 100%) = 4604 руб .

Комментариев нет:

Отправить комментарий

1122