пятница, 8 апреля 2011 г.

Кредит на ремонт квартири

«Рятуйте! Ремонт! ». Всім знайома ця ситуація. Велике вливання сил, коштів і часу. Необхідно закупити матеріали, потрібні інструменти, іноді найняти робітників, контролювати хід роботи. Сама неприємне у всьому цьому - кошторис витрат постійно збільшується. Потрібна велика вливання грошових коштів. Порахуйте, якщо кладка кахлю на кухні чи у ванній обходиться як мінімум 1000 рублів квадратний метр. Поклейка шпалер - 500 рублів за кв.метр, плюс ще додатково - електрика сантехніка, фарбування стель і т.д. Якісний ремонт тільки однокімнатної квартири обійдеться, як мінімум, 100-150 тис.рублей. «Де гроші, Зін?!», - Хочеться запитати словами з пісні.

Можна, звичайно, накопичити цю суму. Пожити рік, два, так би мовити, підібгавши кулачки, та зціпивши зуби. Однак, що робити, якщо ремонт необхідно зробити зараз? Зробити дешево і сердито? Так чи варто тоді взагалі його робити? Позичити грошей у знайомих? Добре якщо так вийде. В іншому випадку можна звернути свою увагу на кредитування фізичних осіб і взяти кредит на ремонт квартири . Тим більше багато банків надають таку послугу.
Найпростіший шлях - взяти нецільової кредит на споживчі потреби . Схема досить проста, суть її в наступному:
  • збираєте документи (вони у всіх банків, приблизно однакові: паспорт, довідка про доходи форми 2НДФЛ, копія трудової книжки);
  •  вибираєте і приходите в банк;
  • проходите співбесіду з представником банку;
  • заповнюєте заявку-анкету;
  • банк розглядає вашу заявку (3-6 робочих днів);
  • у разі позитивного рішення, підписуєте договір;
  • отримуєте кредит на ремонт квартири готівкою або ж шляхом перерахування грошей на ваш рахунок, пластикову картку і т.д.
Тепер, особливості та нюанси. Деякі банки надають можливість заповнити і відправити анкету через інтернет на сайті банку-кредитора, або ж навіть просто по електронній пошті. Сума виданого кредиту буде розрахована, виходячи з ваших сукупних доходів. Швидше за все, буде потрібно порука фізичної або юридичної особи. Ощадбанк видає суми до 50 тисяч карбованців під поручительство, понад 750 тис.руб. під заставу, наприклад, квартири. Внештог банк видає суми до 750 000 рублів без поруки, 3 млн.рублей при поручительство. Подібні кредити на ремонт квартири, видаються на термін до 5 років. Процентні ставки 12-18%. Нецільовий кредит на споживчі потреби має великий плюс, в тому сенсі, що вам не потрібно звітувати перед банком, куди ви витратили свої гроші, як у випадку кредиту на машину або ж іпотечного кредиту сім'ям.
Якщо ж вам необхідний дуже великий кредит на ремонт багатокімнатної квартири або будинку, щоб зробити євроремонт, найняти хорошу бригаду фахівців, то задумайтеся, щоб вже взяти цільовий кредит на ремонт. Цей вид кредиту, як правило, входить у лінійку іпотечного кредитування і видається під заставу тієї нерухомості, яку ви зібралися відремонтувати. Ця схема буде вигідно відрізнятися від нецільового кредиту на споживчі потреби - менші відсоткові ставки, 10-17% річних. Але тут можливі певні витрати, такі як оплата оцінки нерухомості (до 10 тисяч рублів), яка виступає в якості застави, страхування вашого життя (1-2% від вартості кредиту), послуги нотаріуса з супроводу угоди (10-20 тис. грн.) , комісія за надання кредиту (1-2%) і т.д. Оскільки кредит буде цільовим, вам необхідно буде підтвердити свої витрати рахунками та актами про виконання робіт.
Отже, можна зробити висновок, якщо вам потрібен хороший якісний ремонт, візьміть кредит на ремонт квартири . Якщо ж ви хочете перебудувати котедж, зробити євроремонт у багатокімнатної квартирі, скористайтеся цільовим споживчим кредитом на ремонт!

Комментариев нет:

Отправить комментарий

1122