вторник, 10 ноября 2015 г.

Як вибрати штанги, гантелі, гирі

Тип

Штанга - спортивний снаряд, призначений для підняття ваги у важкій атлетиці, бодібілдингу та пауерліфтингу. Штанга складається з грифа (стержня), на який з обох сторін навішуються диски (млинці).

Гантелі - спортивний снаряд, який використовується для силових вправ з обтяженнями.

Купити штангу, гантелі, гирі та аксесуари до них можна в інтернет-магазині www.mega-turnik.com.ua.

Гантелі поділяються на такі види:

Суцільнолиті - мають заданий вагу, складаються з двох куль (шестигранних призм), з'єднаних між собою рукояткою для захоплення рукою. Відзначимо, що шестигранна форма гантелі не дає їй кататися по підлозі.

Можуть бути виконані з цільного металу або у вигляді пластикової гантелі з наповнювачем. Металеві гантелі невеликої ваги (до 3-х кг) часто роблять обгумованими для зручності хвата.

При виборі слід пам'ятати, що якщо пластикову гантель упустити, є шанс розбити її, після чого вона буде повністю непридатна. Неякісні обрезиненние гантелі через деякий час посиленої експлуатації втрачають первинний зовнішній вигляд, так як гумки лопаються і облазив.

Розбірні - є зменшеною копією штанги: складаються з короткого грифа і дисків, закріплених на ньому. Гідність - дозволяють варіювати навантаження, нагвинчуючи або знімаючи диски.

Важливо: розбірні гантелі зручно зберігати в шафі. Крім того, диски для гантелей можна надягати на гриф штанги, економлячи, таким чином, кошти.

Гиря - спортивний снаряд, що представляє собою металеву кулю з ручкою. Застосовується в гирьовому спорті. Гирі поділяються на такі види:
  •  Суцільнолиті - мають фіксований вага (4-40 кг з кроком в 4 кг, а також 48 і 56 кг). У гирьовому спорті використовується гирі з вагою 16, 24 і 32 кг, тобто пудові, полуторапудовимі і двухпудовие (1 пуд ≈ 16 кг). Деякі гирі покриваються гумою в цілях шумоізоляції.
  • Розбірні - нижня частина такої гирі може бути від'єднана, що дозволяє варіювати навантаження в бік її зменшення або збільшення.
Важливо: гирі, що мають широку ручку зручні, оскільки їх можна вільно брати за бічні частини ручки, виконуючи різні вправи.

Вид штанги

Домашня (аматорська) штанга - має невелику довжину і обмеження по вазі до 100-120 кг. Диски використовуються з посадковим діаметром 25-26 мм. Добре підійде для аматорських тренувань з невеликими вагами. Гідність - порівняно низька ціна.

«Народна» штанга - нагадує «олімпійські» грифи, але витримує до 150 кг. Диски використовуються з посадковим діаметром 50-51 мм. Не підійде для професійних тренувань.

Олімпійська штанга - використовується професійними спортсменами. Виготовляється за спеціальною технологією і відрізняється підвищеною міцністю. Витримує вагу 300, 500, 600 кг і вище. Використовуються диски з діаметром посадкового отвору 50-51 мм.
  • Жіноча олімпійська штанга - відрізняється від чоловічої коротшим грифом (205 см), меншою вагою (15 кг) і діаметром (25 мм).
Штанга для пауерліфтингу - по виду нагадує олімпійську, але діаметр грифа становить 29 мм і він набагато більш жорсткий.

Важливо: гантелі і гирі також поділяються на аматорські та олімпійські (професійні). Вони відрізняються в основному за вагою. Обов'язково зверніть увагу на максимально допустиме навантаження для грифа і ні в якому разі її не перевищуйте.

Гриф

Гриф штанги - металевий стрижень різного діаметру. На його кінці надягають диски, а основа служить для утримання штанги в руках. Навантаження закріплюється за допомогою втулок і замків.

Гриф гантельний - зменшений варіант грифа для штанги.

Форма

Форма грифа підбирається виходячи з виконуваних вправ.

Прямий - універсальний варіант. Підходить для більшості вправ.

EZ-подібний - забезпечує більш природне положення зап'ястя при підйомі штанги на біцепс.

W-подібний - покращений варіант EZ-штанги. Відрізняється від неї більш сильним вигином, що дозволяє тримати штангу нейтральним хватом і акцентувати навантаження на трицепс. Оптимальний варіант для виконання французьких жимів і інших подібних вправ.

Т-подібний - відрізняється від прямого грифа тим, що на один його кінець навішуються диски, а другий кінець грифа нерухомо закріплений на стійку. Застосовується для вправ на спину.

Треп-гриф - має вигляд квадратної рамки з робочими зонами з боків. Призначений для станової тяги і т.д.

Овальний - гриф з паралельним хватом. Використовується для вправ на трицепс (наприклад, «французький жим»).

Важливо: «примірка вживу» допоможе підібрати потрібний гриф: оціните зручність виконання вправ різними хватами. Гриф штанги повинен добре лежати в руці.

Розміри

Довжина

Довжина грифа залежить від виконуваних вправ і умов тренувань. Наприклад, занадто короткий гриф неможливо взяти широким хватом для жиму лежачи, а занадто довгий може створити незручності для тренувань в кімнаті. Гриф для штанги має різну довжину: 120, 140, 150, 180, 220 см.

Для комфортних та ефективних занять вдома потрібно гриф від 140 см (при довжині центральній частині - 100 см, бічні частини для млинців - по 20 см) до 180 см. Гриф для олімпійської штанги становить 220 см.

Довжина гантельного грифа також залежить від умов тренувань. На занадто короткий гриф неможливо надіти велику кількість млинців, а значить - наростити навантаження. Занадто довгий гриф незручний для багатьох вправ. Гриф аматорських гантелей становить - 36 см, олімпійський гриф має довжину 50 см.

Важливо: краще вибирати гантелі з прогумованої рукояткою (грифом). Це робить їх приємними на дотик і запобігає вислизання з рук. У штанги є спеціальні насічки, що роблять поверхню грифа рельєфним і менш слизьким.

Діаметр (товщина)

Діаметр грифа для аматорського штанги становить - 25 мм, для олімпійської - 28 мм, для пауерліфтингу - 29 мм.

Діаметр грифа (посадочної частини) для гантелей в Європі і Росії становить 30 мм, американський стандарт - 25 мм (для аматорських). Діаметр посадочної частини грифа олімпійських гантелей становить 50 мм.

Важливо: при покупці штанги і розбірних гантелей, варто вибирати диски, які підійдуть для обох снарядів. Для цього необхідно звернути увагу на діаметр грифів штанги і гантелей - він повинен мати одну величину. Також слід враховувати, що посадковий діаметр млинців на 1 мм більше, ніж діаметр грифа.

Вага

Вага грифа залежить від його довжини та діаметру, а також від щільності сталі. Міцніший гриф має більшу вагу і велику вантажопідйомність. Вага грифа також є додатковим обтяженням для спортсмена. Вага грифа для аматорського штанги становить - 10-20 кг, олімпійської (пауерліфтингу) - 20 кг, штанги для присідань - 30 кг.

Важливо: гриф штанги для домашніх тренувань повинен мати достатню жорсткість і не пружинити при піднятті більших ваг.

Диски

Диски (млинці) - додаткові обтяження, які надягають на гриф штанги. Вони відрізняються один від одного вагою, діаметром.

Існує кілька видів дисків:

Диски для фітнесу - зустрічаються найчастіше. Як правило, забарвлюються в чорний колір.

Олімпійські - використовуються для професійного спорту. Диски різної ваги відрізняються один від одного за кольором (червоний, зелений, жовтий, чорний). Бувають такі види таких дисків:
  • обрезинені моделі - амортизують удари, їх зручно тримати в руках і переносити при зміні ваги
  • без гумового покриття - використовуються для пауерліфтингу.

Діаметр

Зовнішній діаметр - розмір самого диска. Залежить від його ваги - чим більше вага, тим більше діаметр.

Внутрішній (посадковий) діаметр - розмір отвору під гриф. Від цієї величини залежить сумісність грифа штанги і дисків. Існують діаметри 26, 30 і 50-51 мм.

Вага

Диски для штанги мають різну вагу (0.25, 0.5, 0.75, 1.25, 2.5, 5, 10, 15, 20, 25, 50 кг). Найбільш поширені 2.5, 5 і 10 кілограмові млинці. У пауерліфтингу застосовуються диски масою 50 кг. Диски для олімпійського грифа використовуються професійними атлетами і тому мають особливо точну вагу.

Важливо: для базових навантажень слід придбати пару дисків по 20 кг, а потім доповнити вагами 1, 2.5, 5 і 10 кг. Це дасть можливість плавно збільшувати або зменшувати вага штанги.

Для гантелей незручно користуватися дисками великого діаметру. Добре підійдуть млинці, вагою не більше 5 кг. Рекомендується також мати маленькі диски по 0.5 і 1 кг, щоб плавно нарощувати або знижувати навантаження.

Матеріал грифа і дисків

Гриф для штанги (розбірний гантелі) виготовляється з металу. Грифи для олімпійських та штанг для пауерліфтингу виготовляються з високоміцної сталі і за спеціальною технологією.

Металеві диски - найпростіший і дешевий варіант. Однак вони схильні до корозії, можуть дряпати шкіру деформувати підлогове покриття.

Металеві диски з гумовою смужкою по ободу - не деформується підлогу, але також схильні до корозії. Недоліки: гума має неприємний запах і може залишати сліди на підлозі.

Металеві диски, повністю покриті гумою / пластиком - найкращий варіант: не схильні до корозії, не деформують підлогу, довговічні. Недоліки: висока ціна, неприємний запах гуми і сліди на підлозі. До того ж, пластик може лопнути або розколотися при падінні на підлогу.
Кількість гантелей (дисків) в наборі

Слід зазначити, що для повноцінних тренувань потрібні гантелі з різною вагою. Суцільнолиті гантелі різної ваги часто зустрічаються в комплекті. Це дозволяє нарощувати або знижувати навантаження. Розбірні гантелі комплектуються різною кількістю дисків, які також можна купувати окремо в залежності від того, яку вагу потрібно для атлета.

Важливо: суцільнолиті гантелі бажано купувати поважче, враховуючи зростання сили в майбутньому.

Замки (затискачі)

Замки (затискачі) - пристрої, що фіксують диск на грифі.

    Різьбові - міцні і надійні, проте фіксація потребують додаткового часу.
    Прищіпки - швидко фіксують, але з часом слабшають і тому необхідно контролювати їх надійність (особливо на гантелях).
    Замки для олімпійських грифів - найнадійніші і зручні в розбиранні-збірці. Недолік - висока ціна.

Для розбірних гантелей замки використовуються такі ж, як і для штанги.

Посадкова втулка

Посадкова втулка - металевий циліндр, що перешкоджає зісковзуванню дисків з грифа. Втулки-перехідники дозволяють використовувати диски з великим посадковим діаметром, ніж діаметр грифа. Наприклад, на гриф з діаметром 25 мм за допомогою такої втулки можна надіти диски з 30 або 50 мм.

Важливо: прибрати снаряди, обов'язково звертайте увагу на надійність фіксації дисків на втулці і якість замків.
Комплектація

Кейс - дозволяє зберігати і транспортувати гантелі.

Стійка - конструкція, що утримує штангу. Обов'язковий елемент для багатьох вправ (у тому числі жимів лежачи, присідань і т.д.).

5 комментариев:

  1. Вам нужен быстрый кредит? Мы можем помочь вам с кредита вам нужно.
    Мы предлагаем персональные кредиты и кредиты на развитие бизнеса.
    Личные кредиты (от $1000 - $50 000)
    Бизнес-кредиты (от $5000 - $10 000 000)
    Годовая процентная ставка составляет 3%.

    Ниже приведена форма заявки на кредит. Заполните его правильно и отправить его нам.
    Ваши Полные имена .....
    Ваш Текущий домашний адрес .....
    Твоя страна.....
    Ваш город .....
    Номер твоего мобильного.....
    Ваш возраст.....
    Мужчина или женщина.....
    Ваше семейное положение .....
    Твоя профессия.....
    Ваш ежемесячный доход .....
    Сумма кредита Обязательный, как .....
    Цель займа .....
    Срок кредита / Продолжительность .....

    Как только мы получим эти детали от вас, мы начнем процесс вашего кредита сразу.

    E-MAIL: preeminent.loans@gmail.com

    спасибо

    ОтветитьУдалить
  2. Привіт джентльмени і леді,
    Я надати кредитів для всіх, хто хоче фінансової допомоги. Це за позикою між зокрема з дуже простий, точний і швидко умов.
    Електронна пошта: v.zacharias87@gmail.com
    Будь ласка, зв'яжіться зі мною, якщо вам потрібна мені.

    ОтветитьУдалить
  3. кредиту! кредиту! кредиту!Ви шукаєте авторитетних і акредитованих приватних кредитна установа, яка надає кредити для житті можливість.Ми пропонуємо всі види кредитів в дуже швидко і легкий шлях, персональні кредити, автокредити, іпотечні кредити, студентські позики, Бізнес-кредити, інвестиційні кредити, консолідації заборгованості та багато іншого.Ви відмовився, банків та інших фінансових установ?Вам потрібен кредит консолідації або іпотечний кредит? Не виглядати більше ми зібралися тут, щоб зробити всі ваші фінансові проблеми у минуле.Ми кредитувати коштів приватних осіб і компаній, що потребують фінансової допомоги в розмірі 2%.Немає номер соціального страхування, необхідних і ні перевірка кредиту потрібно, 100% гарантована.Я хочу повідомити вам, що ми допомагаємо надійний і підтримку, і ми будемо раді запропонувати вам кредит за допомогою цієї середовища.Тоді пошліть нам електронною поштою: подати заяву на кредит (amandaafredoloan42@gmail.com)

    ОтветитьУдалить
  4. оферта между отделните.
    С 8-годишния си опит в областта на нашата структура заемите са въвели много надеждна и правна система за улесняване на офертата, така че клиентът да е по-сигурен. Затова, ако имате влияние върху банката, финансови затруднения, строителни проекти или други, не се притеснявайте повече. Г-жа Моник Пъут на вашите услуги, за да ви помогне. Ние отпускаме заеми в размер от 5000 евро до 12.000.000 евро с план за погасяване за проучване според възможностите. Любезно Ви молим да се свържете с нас за нуждите.
    Имейл: moniquepoutout@gmail.com

    ОтветитьУдалить
  5. Це публічне оголошення для всіх, хто хоче продати нирку, у нас є пацієнти, які потребують трансплантації нирки, тому, якщо вам цікаво продати нирку, будь ласка, зв'яжіться з нами на електронну пошту iowalutheranhospital@gmail.com
    Ви також можете зателефонувати або написати нам на Whatsapp за номером +1 515 882 1607.

    ПРИМІТКА: Ваша безпека гарантована, і наш пацієнт погодився платити велику суму тому, хто погодиться пожертвувати нирку для їх збереження. Ми сподіваємося почути від вас, щоб ви могли врятувати життя.

    ОтветитьУдалить

1122