воскресенье, 24 ноября 2013 г.

Промисловий зворотний осмос

Фахівці ТОВ "ГІДРОЕКОЛОГІЯ" займаються монтажем та обслуговуванням очисних систем промислового зворотного осмосу http://www.hydroeco.com.ua/. Вони не тільки допоможуть вам підібрати найбільш оптимальне обладнання, але також проведуть всі необхідні аналізи води, щоб воно ефективно прослужило вам довгі роки.
Спочатку технологія очищення води методом зворотного осмосу (система обратного осмоса) застосовувалася виключно на промислових підприємствах, і лише порівняно недавно її стали використовувати в побутових умовах. Промисловий зворотний осмос широко поширений і в харчовому виробництві, і в медицині, і в фармацевтиці, і в парфумерії, і в теплоенергетиці і в багатьох інших видах виробництва. Дана технологія допомагає боротися з різними шкідливими домішками води, серед яких, насамперед, важкі метали й солі жорсткості.

Метод промислового та побутового зворотного осмосу не тільки сам по собі дуже ефективний і найбільш безпечний, але і володіє рядом додаткових переваг в порівнянні з іншими способами очистки. До слова сказати, основним методом очищення води в промисловості довгий час був метод іонного обміну, але на відміну від технології промислового зворотного осмосу, ця технологія передбачала використання додаткового обладнання для забезпечення безперервності робочого процесу, виробляла агресивні стічні води і вимагала змісту реагентного господарства.

Ці особливості сприяли збільшенню витрат, тому зворотний осмос без праці витіснив метод іонного обміну з усіх видів виробництва.

Як вже говорилося, промисловий метод зворотного осмосу використовують для очищення води від заліза. І якщо солями жорсткості вода «багата» від природи, то присутності в ній важких металів людина зобов'язана неякісним припою в трубах, а також всіляких засувкам і кранам, виконаним з кольорових металів.

Промисловий зворотний осмос має у своїй структурі ті ж принципи, що й обмін речовин у всіх живих організмів на нашій планеті. Основний елемент в подібній очисної системи - напівпроникна мембрана, яка використовується для розділення шкідливих і корисних речовин. Перші системи зворотного осмосу з'явилися лише в сімдесятих роках минулого століття, але незважаючи на відносно юний вік цієї технології, вона зайняла міцні позиції в промисловості багатьох західних країн, і це не дивно, адже осмотичний метод очищення не тільки є одним з найбільш економічних і безпечних методів, але і дозволяє знищувати до 96% всіх містяться у воді шкідливих речовин до 100% всіх вірусів та інфекцій.

Промисловий зворотний осмос, як вже було сказано, має у своїй основі тонкопленочную мембрану, яка дозволяє отримувати воду високого ступеня очищення. Говорячи простою мовою, ця мембрана те саме сітці з дуже і дуже маленькими осередками, розмір яких дозволяє пропускати лише молекули води і речовини з настільки ж крихітним розміром молекул.

Таким чином, і виходить, що при проходженні через мембрану вода розлучається практично з усіма розчиненими в ній компонентами і, звичайно ж, з солями жорсткості і важкими металами. Але будь-яка система промислового зворотного осмосу - це ж не тільки мембрана, і якщо вона і сама по собі настільки ефективна, то навіщо ж у такому випадку потрібні всі інші елементи? Уявіть собі, наскільки швидко засмітиться тонкоплівкова мембрана, якщо у воді так багато зайвих речовин, чиї молекули значно перевищують за розмірами молекули води.

Саме тому системи очищення води зворотним осмосом оснащуються Префільтр, які допомагають усунути механічні забруднення (наприклад, пісок), хлор і хлорсодержащие з'єднання, пестициди тощо до того, як вода потрапляє на мембрану. Кількість Префільтр підбирається індивідуально для кожного випадку, залежно від ступеня забрудненості початкової води. Крім того, системи промислового зворотного осмосу по периметру мембрани обладнані відтоком для води, щоб вимивати постійно скупчуються відфільтровані солі і домішки в дренаж.

Завдяки цій опції значно збільшується термін служби мембрани. Промислова технологія зворотного осмосу, на відміну від промислового пом'якшення води, передбачає надходження води на очисну мембрану під великим тиском, рівним приблизно 3-4 атмосферам (під таким же тиском знаходиться вода в багатьох муніципальних водопроводах). Але якщо тиск нижче, то системи обладнають і спеціальними насосами, що підвищують його рівень, і таким чином, в системах промислового зворотного осмосу передбачено все, і ні одна система не дозволить отримати настільки ж досконалий ефект.

Що стосується ціни на подібне обладнання, то, звичайно, вона відносно висока, але високі витрати повністю виправдовуються якістю одержуваної води і довговічністю очисної техніки.

Очищена вода в умовах будь-якого виробництва має колосальне значення. Від неї залежить не тільки якість роботи обладнання, але і якість одержуваної продукції, що, скажімо, для медицини має першорядне значення (у цій області, до речі, промисловий зворотний осмос особливо знадобився). Існування людини завжди було тісно пов'язане з водою, а значить, недбалість у питаннях її очищення в кінцевому підсумку може коштувати людського життя.

Навіть при використанні очисних систем в побутових умовах переважніше звернутися до кваліфікованих фахівців, що вже говорити про промислову очищенню.

1 комментарий:

  1. Я Артур Борис - житель / громадянин Республіки Росія. Мені 52 роки, підприємець / бізнесмен. Я колись мав труднощі з фінансуванням свого проекту / бізнесу, якби не мій хороший друг, який познайомив мене з паном Бенджаміном Лі, щоб отримати кредит від 250 000 доларів США від його компанії. Коли я зв’язався з ними, мені було потрібно лише п’ять робочих днів, щоб процес оформлення кредиту був переведений на мій рахунок. Навіть з поганою кредитною історією вони все ще пропонують вам свою послугу. Вони також пропонують всі види позики, такі як бізнес-позики, позики на житло, особисті позики, кредити на авто. Я не знаю, як подякувати їм за те, що вони зробили для мене, але Бог нагородить їх згідно зі своїм багатством у славі. Якщо вам потрібна термінова фінансова допомога, зв’яжіться з ними сьогодні електронною поштою lfdsloans@outlook.com Інформація про WhatsApp ... 1-989-394-3740

    ОтветитьУдалить

1122