воскресенье, 28 апреля 2013 г.

Гумові чоботи, або Легкою ходою по калюжах

Журнали, які майорять яскравими картинками з модними трендами наступного літа, все більше розбурхують уяву, і піднімають настрій.
Але прогноз погоди на найближчий час поки не такий оптимістичний і позитивний, як соковитість нових весняно-літніх колекцій. І найближчим часом нас все-таки чекають опади у вигляді мокрого снігу, і дощу. Газонні замети, нарешті почали таїти, і як наслідок, перетворювати околиці і двори в "сіра море". Ну і звісно, нікуди не дітися нам від величезної кількості безрозмірних калюж, не тільки на дорогах, але і на тротуарах, які іноді доводиться перестрибувати, і не завжди з вдалим приземленням.
Не знаю як вам, а мені, ну ніяк не хочеться брати "солоні ванни" на наших вулицях, в нових замшевих ботильончиках. Тому на час калюж, я, скриплячи зубами і частенько забиваючи на зовнішній вигляд, переходжу на "весняну гуму", і подстраиваю свій гардероб під кількість опадів. Гумові чоботи для мене це весняна незамінна необхідність.
Ну, і що б не розписувати вам які вони дуже потрібні, я вирішила заповнити свій і ваш інформаційний вакуум, і познайомити нас з вами з деякою, на мій погляд, цікавою і корисною інформацією, за допомогою матеріалів вільної енциклопедії Вікіпедія.
Отже:
"Гумові чоботи - опис взуття, спочатку створений для захисту ніг від води, вологи та інших факторів зовнішнього середовища. Найчастіше гумовими чобітьми називають чоботи з ПВХ, що не цілком коректно.
У СРСР гумові чоботи вперше з'явилися в 1920-х роках. Піку своєї популярності вони досягли до 1970-м.
В даний час гумові чобітки знову стають елементом стилю. З одягу відверто робочого типу представники світових брендів зробили чоботи яскравою і модним взуттям, зберігши її практичність в дощову і похмуру погоду.
Також велику популярність одержали чоботи, виготовлені з ПВХ. Їх відрізняє можливість створення будь-яких візерунків і малюнків на поверхні, використання яскравих кольорів, а також легкість, міцність і довговічність.
Важливо пам'ятати, що гумові чоботи не розтягуються і купувати їх слід на розмір більше звичайної взуття. Не дотримання цього правила може призвести до того, що чобіт просто лусне. У повсякденному носінні взуття повинна бути трохи вільніше.
За взуттям слід доглядати за допомогою м'якої ганчірки, занурюваної в теплу воду з невеликим додаванням гліцерину.
Гумове взуття створена не для щоденного використання, а носиться "по погоді". На ноги обов'язково слід надягати тонкий вовняний носок і, діставшись до приміщення, відразу перевзуватися. У гумі нога не "дихає". Обов'язково поставте взуття провітрюватися, а вовняні шкарпетки міняйте щодня".
Ну і звичайно дещо зі світу моди гумових чобіт.
Не дізнатися цей принт неможливо. Звичайно це Burberry, які вдало і стильно втілили свою "забарвлення" не тільки в одязі, сумках, хустках і косметиці, але і в гумових чоботях.
Burberry Burberry
Chooka Chooka
Одна з наймодніших і розкручених на сьогоднішній день марок гумових чобіт це неповторні, стильні і практичні Hunter. Це підтверджує і співпрацю марки з відомим брендом Jimmy Choo. Відомо також, що саме  сапоги резиновые Hunter поставляються до двору герцога Единбурзького і самої королеви Великобританії. Дізнавшись це факт, хочеться сказати фразу з відомого фільму: "Значить, треба брати!"
Hunter Hunter
Ну і звичайно, дотримуючись рекомендацій по експлуатації, марка Hunter пропонує своїм покупцям моделі, доповнені різнокольоровими шкарпетками.
Hunter Hunter
Різні варіації декорування поверхні чобіт, від шнурівки, до імітації плетіння трохи розбавляють однотонні моделі. Особливо приваблюють стьобані чобітки.
Hunter Hunter
Hunter Hunter
Ну й інші, не менш знамениті марки.
Loeffler Randall Loeffler Randall
Michael Kors Ralph Lauren
Valentino Valentino
І звичайно, не можна обійти увагою наших "Суперменів". Модель, на перший погляд, дитяча, але судячи з размерному ряду, створена для так званих дорослих дітей, які, надівши такі чобітки, можуть робити добрі справи, і переносити на руках жінок через калюжі.
Western Chief 'Superman Western Chief 'Superman
Ще трохи цікавих фактів з Вікіпедії.
  • У Великобританії і колишніх колоніальних країнах гумові чоботи називають черевики Веллінгтона або чоботи-веллингтоны (Wellington boot) на честь першого герцога Веллінгтонського Артура Уелслі, який доручив шевця провести модифікацію армійських ботфортів зразка XVIII століття. Новий зразок взуття проводився з шкіри, і лише до кінця XIX століття, після покупки Хірам Хатчинсоном у Чарльза Гудира патенту на використання вулканізації, було налагоджено виробництво водонепроникних чобіт.
  • Фінська компанія Nokia до початку виробництва стільникових телефонів була відомим виробником гумових чобіт. Як окрема компанія в 1988 році з Nokia була виділена Nokian Renkaat, яка з 1967 року була її "гумовим" підрозділом. Зараз Nokian Renkaat не має ніякого відношення до Nokia.
  • В Іспанії гумові чоботи називають - Кatiuskas (Катюшки).

Комментариев нет:

Отправить комментарий

1122